Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers: “Op mijn terrein kan ik nieuwe generatie aan”
Nieuws

Tine Deckers: “Op mijn terrein kan ik nieuwe generatie aan”

Tine Deckers IM Texas Run 2017

Zaterdagavond kon u hier al lezen hoe Tine Deckers knap vijfde werd in de Ironman van Texas. Ondertussen kregen we van de Leuvense een reactie binnen. En die was, ondanks het gemiste podium, toch uiterst positief. Weinig last meer van de schouder na haar ongeval in Puerto Rico, een sterke fietsproef en een spannende marathon… Tegen een paar nieuwe namen. “Er is een nieuwe generatie, maar het doet me deugd dat ik die op mijn terrein, een zwaar fietsparcours, toch nog aan kan…”

“De exceptionele fietsbenen van 2016 heb ik nog niet, maar ik voel dat ik er dicht bij zit. De crash in Puerto Rico kostte me enkele minuten in het zwemmen, maar uiteindelijk had ik hier vooraf best voor willen tekenen. Het harde werk van de afgelopen weken heeft gerendeerd, het afzien ook. Ik heb de hele dag gevochten voor wat ik waard was, geen fouten gemaakt en het beste uit mezelf gehaald tot in de laatste kilometer. Daarom ben ik toch blij met mijn vijfde plaats. Ik heb ze afgedwongen. Het is duidelijk dat de nieuwe generatie eraan komt. Maar op mijn terrein, op een zwaar fietsparcours, kan ik ze aan. Ik weet na vandaag dat ik naar mijn topvorm aan het groeien ben. Mijn schouder houdt het en de schade is beperkt gebleven. Mijn marathon was goed en ik heb karakter getoond om die vijfde plaats te pakken. Dat geeft vertrouwen. Nu eerst even herstellen want ik voel dat ik diep ben gegaan. En dan rustig bekijken wat de volgende wedstrijd wordt,” aldus Tine.