Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Atriac verovert Zaventem
Nieuws

Atriac verovert Zaventem

 

Atriac Zaventem 2017

Zondag stond de 525 Triatlon Zaventem van lokale club ETZa op de kalender. Deze wedstrijd werd betwist over de afstand van 500 meter zwemmen in zwembad, aansluitend 20 km fietsen over een technisch parcours en 5 km lopen over een licht glooiend rondje. In 6 waves zouden 106 atleten in een frisse wind maar onder een stralende zon hun wedstrijd afwerken. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen kregen we een spannende strijd, met 4 Atriac-atleten in een hoofdrol bij de mannen.

Bij de vrouwen was het Katrien Maes van het Solidpharma TriTeam die na 6’47” als eerste in de dameswave uit het zwembad kwam gelopen, gevolgd door Joni Meere (TRIBE) en Ninke Meynen (TDL) en Jetske Speeleveld (BRTC) die reeds tegen een achterstand van 45″ aankeken. Emma Van Den Dorpe van SP&O en Jolien Vandemoortele van TRIBE (en winnares van de Veloopzwem De Haan) volgden daarachter op 1’10”. Sandra Schenkel, ex-toploopster en winnares van de individuele race in Herderen dit jaar volgde op 1’40” van de kop van de wedstrijd.

In de snelste mannenwave waren het Remco Verbelen en Dennis Van Damme van naburige club TRIBE die de leiding namen in het zwembad. Wouter Monchy (Flemish Triathlon Team), Troy Kiveryn (SP&O), Elias Biesemans (TRIBE), Dieter Boeye en Wout Vandermeeren (ATRIAC) volgden op een 10tal seconden. Nick Thijs en Job Teblick (ATRIAC) waren na het zwemmen allebei op achtervolgen aangewezen.

Bij de vrouwen wist Katrien Maes tot in de laatste fietsronde voorop te blijven, maar toen vonden ploegmaats Joni Meere en Jolien Vandemoortele de aansluiting. Ninke, Emma en Jetske kwamen vandaag te kort om mee naar voor te rijden.

Ondertussen vonden bij de mannen de eerste achtervolgers op Remco Verbelen en Dennis Van Damme snel de aansluiting tijdens de eerste ronde van de 20 km fietsen. Ploegmaats Nick Thijs en Job Teblick reden in de tweede ronde het laatste gat dicht en zo kreeg ATRIAC een numeriek overwicht in de kopgroep. Bij het ingaan van de laatste ronde koos Job voor de aanval en nam hij het hazenpad. Zijn ATRIAC-ploegmaats gaven hem alle vrijheid en het was dus aan de rest om de kastanjes uit het vuur te halen. Bij het ingaan van T2 had Job in de laatste 6 km fietsen een voorsprong van om en bij de 20″ bij elkaar gereden.

Katrien, Joni en Jolien reden samen T2 binnen en zouden bij de dames dus onderling uitvechten in het lopen wie de overwinning zou binnenhalen. Sandra Schenkel wist tijdens het fietsen een deel van haar achterstand goed te maken, maar zou nog alles uit de kast moeten halen om de eerste plaats te bemachtigen. Het was Jolien die tijdens het lopen de kop nam en ploeggenote Joni moest al snel de rol lossen. Een ronde later was ook Katrien eraan voor de moeite, die met krampen in beide bovenbenen nog heel wat tijd verloor. Jolien bleef werken tot het einde, want ondertussen was snelle loopster Schenkel opgerukt naar de 2e plaats. Onder luid geschreeuw van haar TRIBE-coach, Glenn Poleunis, liep ze naar de overwinning. Uiteindelijk hield de TRIBE-atlete 21″ van haar voorsprong over aan de finish, en wist ze haar tweede triatlonzege van dit seizoen in de wacht te slepen. Het podium werd vervolledigd door Sandra Schenkel en Katrien Maes. Ook mooi was de podiumplaats van Yolanda Witteveen, van 3athlon.be partner BAIK Nossegem, bij de dames veteranen.

Vier op vier 

Job Teblick vertrok vol vertrouwen aan zijn afsluitende 5 km lopen bij de mannen, maar wist dat het moeilijk ging worden om snelle ploegmaats Dieter Boeye en Nick Thijs af te houden. Wout Vandermeeren wou niet onderdoen voor zijn kameraden, en zou er alles aan doen om de vierde ATRIAC-atleet in de top 5 te worden. Dieter bleek, met weinig loopkilometers in de benen door een achillespeesblessure, toch een goede dag te hebben. Met Nick in zijn zog vond hij in de 3e loopronde aansluiting bij Job. Wout haalde ondertussen alles uit de kast om Elias Biesemans op afstand te houden.

Nick Thijs bleek op het einde de meest frisse atleet te zijn, want met nog een goede 400m te gaan plaatse hij de beslissende versnelling. Job Teblick pikte nog even aan, en wist hierdoor afstand te nemen van Dieter Boeye. Een ontketende Nick Thijs twijfelde niet, en stormde naar de overwinning in het park van Zaventem. Job werd na een dijk van een wedstrijd tweede, en Dieter vervolledigde het ATRIAC-podium. Wout voelde Elias naderen, maar in de voorlaatste afdaling schoot hij er opnieuw van weg en behaalde de vierde plaats. Biesemans werd vijfde.

Met dank aan Olivier Cloet.

Zaventem 525 2017