Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zo veel mogelijk de Muur beklimmen – Challenge 3 Uur De Muur
Nieuws

Zo veel mogelijk de Muur beklimmen – Challenge 3 Uur De Muur

3 uur Muur Geraardsbergen

Het weekend van 1 en 2 juli is Geraarsbergen meer dan alleen de Challenge triatlon op zondag. Vrijdagavond 30 juni strijden de beste triatleten van België in de sprinttriatlon van de T3 Team Series, zondag is er dan de grote internationale halve triatlon (waarvoor overigens steeds meer toppers zich melden). Maar ook op zaterdag biedt de stad Geraardsbergens een gevarieerd programma aan wedstrijden aan. En daarbij sprint de Challenge 3 uur De Muur op zaterdagavond 1 juli wel erg in het oog. Deze race tegen de klok focust op enkelingen, duo’s of teams van vier wielrenners die op drie uur tijd zoveel mogelijk beklimmingen van de Muur afleggen. Het compacte parcours en de explosiviteit van de wedstrijd zorgen voor een intense beleving, zowel voor deelnemers als supporters. 

De spelregels zijn simpel. De keuze van fiets is vrij: zowel mountainbikes, race- als crossfietsen zijn toegelaten. Om 17.30 uur is er een gezamenlijke briefing voor de deelnemers, de wedstrijd start om 18 uur. Elke ploeg krijgt één aflossingschip die moet doorgegeven worden bij de wissel. Aflossen gebeurt in de verplichte wisselzone. De eerste renner rijdt verplicht minstens twee ronden. Daarna bepalen de renners zelf de frequentie van aflossing. De registratie van de race gebeurt via een elektronisch registratietool. Hoeveel keer in drie uur kan de Muur getemd worden? Uitkijken maar naar deze explosieve wedstrijd op 1 juli! 

Inschrijven en info: www.challenge-geraardsbergen.be