Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ruben Geys gaat strijd aan met Seppe Odeyn
Duathlon

Ruben Geys gaat strijd aan met Seppe Odeyn

Ruben Geys Antwerp 10 Miles Chris Hofkens
Ruben Geys op weg naar de 10de plaats in de Ten Miles (foto: Chris Hofkens)

De Belgische atleten lijken, onder andere via 3athlon.be, steeds beter de weg te vinden naar Almere, waar in Almere-Duin op 27 mei het Belgisch kampioenschap duatlon long distance plaatsvindt. De organisatie meldde ons dit weekend dat ze de inschrijving van regerend wereldkampioen én Belgisch kampioen Seppe Odeyn hebben binnengekregen. Maar hij krijgt stevige tegenstand en dat vanuit onverwachte hoek. “Op het BK duatlon mag toch niet gestayerd worden hé?” vroeg triatleet Ruben Geys ons. Waarna hij zich prompt inschreef voor de titelstrijd.

Almere is geen onbekend terrein voor Ruben, die er in de Eredivisie al deelnam in 2015 voor TTvW Hof Van Twente. Hij zorgde er toen mee voor dat de ploeg uit het Oosten van Nederland het behoud verzekerde. In eigen land is Ruben vooral in eigen streek gekend na overwinningen in de triatlons van Lommel en Balen. Echte bekendheid verwierf hij vorig seizoen in oktober toen hij Belgisch kampioen Beermile werd. Daar liet Geys nogmaals zien dat hij een sterke loper is. 

Dankzij schoolfeest

De leerkracht LO had eerst andere plannen. “Ik zou aanvankelijk deelnemen aan de halve triatlon van Leuven. Maar die valt dit jaar samen met het schoolfeest van mijn werkgever Zonneweelde in Lommel en daar kan ik echt niet onderuit. Dus was ik op zoek naar een alternatief voor dezelfde periode, bij voorkeur een non-drafting wedstrijd over de langere afstand. En dat wordt dus het BK duatlon,” aldus Ruben.

In de eerste run van de duatlon zal het mogelijk aanklampen worden voor de atleet van het Ltri Team, maar in de tweede run is hij zeker een man om rekening mee te houden. Zondag werd hij nog tiende op de Antwerp Ten Miles in een tijd van 51’10.

Odeyn topfavoriet

Ondanks de deelname van Ruben Geys blijft Seppe Odeyn natuurlijk de topfavoriet voor een nieuwe titel. Vorig jaar veroverde hij de Belgische driekleur toen het BK ook buiten de landsgrenzen plaatsvond. Toen in Luxemburg, nu doet de wereldkampioen een gooi naar goud in Nederland.

Het Belgisch kampioenschap valt in Nederland samen met het Nederlands kampioenschap long distance. Dat belooft dus een stevige strijd tussen de toppers uit beide landen te gaan worden. Als je zelf wil deelnemen aan het BK dan kan je je nog altijd inschrijven op de website van start-2-finish.nl.

duin-logo