Claire Michel wint semi final in Chengdu
Claire Michel wint de semi final in Chengdu (foto: ITU)

De ITU World Cup triatlon van Chengdu ligt Claire Michel goed. Vorig jaar pakte ze zilver in China. Dit jaar was ze de enige Belgische atlete aan de start van een nieuwe formule. Vandaag zaterdag stonden er de halve finales op het programma. De tien besten per heat stoomden door naar de finale op zondag, met een supersprint. Claire begon uitstekend aan het weekend, met winst in de tweede halve finale bij de vrouwen.

Claire had een goed zwemnummer en legde de 750 meter af in een tijd van 9’54. Daarmee nestelde ze zich te midden de grote groep van een twintigtal triatletes. Tijdens de 20 km fietsen hielp Claire mee om de koers te controleren, samen met andere favorietes zoals Non Stanford. Niemand slaagde er dan ook in weg te rijden. In het lopen bleek onze landgenote de snelste. Met een tijd van 17’10 op de 5 km lopen, won ze moeiteloos haar halve finale en was de kwalificatie voor de finale op zondag meteen binnen.

“Ik voelde me goed tijdens de hele wedstrijd en ik ben klaar voor de finale morgen,” vertelde Claire na afloop. “Ik had best een goed zwemnummer en we behielden de controle tijdens het fietsen zodat we konden kijken waar we uit zouden komen in het lopen, ondertussen uitkijkend waar iedereen liep,” aldus onze landgenote.

De finale wordt zondag om 10u50 plaatselijke tijd gehouden, om 4u50 Belgische tijd. De dames moeten dan een supersprint afwerken met 400 meter zwemmen, 10,2 km fietsen en 2,5 km lopen. Je kan de race updates volgen op triathlon.org/live.