Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eén seconde van het podium in wereldbeker Chengdu
Claire LMichel in de kopgroep in Chengdu (foto: ITU: Janos M. Schmidt)
Nieuws

Eén seconde van het podium in wereldbeker Chengdu

Claire LMichel in de kopgroep in Chengdu (foto: ITU: Janos M. Schmidt)
Claire LMichel in de kopgroep in Chengdu (foto: ITU: Janos M. Schmidt)

Nadat ze zaterdag haar halve finale gemakkelijk gewonnen had, was Claire Michel zondag in het Chinese Chengdu één van de grote favorietes in de A-finale. Onze landgenote streed ook nu weer op de voorposten en ging vol de strijd aan met kleppers Stanford, Lindemann en Karsten. Het leverde deze keer net geen podium op, want in de eindspurt moest ze voor het brons de duimen leggen tegen Kirsten Kasper. Het verschil: één seconde.

De finale was een supersprint en dat betekent dat je in geen enkel onderdeel tijd mag verliezen, ook niet bij de wissels. Claire kwam na 400 meter zwemmen op korte achterstand van de topdames uit het water en vond aansluiting bij de eerste grote groep. In de tien kilometer fietsen lag het tempo hoog en niemand slaagde er in om weg te geraken. De laatste wissel werd de belangrijkste. De Chinese Xiong begon als eerste aan de 2,5 km, maar Non Stanford nam de koppositie al snel over en stond deze niet meer af.

Voor de Britse, wereldkampioene bij de beloften in 2013, werd het pas haar eerste ITU World Cup zege in haar carrière, hoewel ze al wat wedstrijden heeft gewonnen en tot de absolute sterren behoort in de World Triathlon Series. Tot een kilometer voor het einde liep Claire Michel vlak achter haar in tweede positie. Laura Lindemann, ook een ex-wereldkampioene bij de beloften, snelde haar voorbij. En in de laatste rechte lijn pushte de Amerikaanse Kirsten Kasper (vorig jaar nog winnares van de wereldbeker in Salinas) ook nog net voorbij Claire. 

De Brusselse kan nu met veel zelfvertrouwen richting World Triathlon Series in Yokohama waar volgende week zaterdag (13 mei) de derde manche van de World Triathlon Series wordt gehouden, over de olympic distance.

Chengdu 2017 final