Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Emma Bilham gaat strijd aan met Tine Deckers op de Muur
Emma Bilham, winnares in Cannes in 2017 (foto: Mario Vanacker)
Nieuws

Emma Bilham gaat strijd aan met Tine Deckers op de Muur

Emma Bilham, winnares in Cannes in 2017 (foto: Mario Vanacker)
Emma Bilham, winnares in Cannes in 2017 (foto: Mario Vanacker)

Challenge Geraardsbergen mag vandaag een absolute wereldtopper aankondigen voor de halve triatlon op 2 juli. Niemand minder dan Emma Bilham neemt de handschoen op tegen Tine Deckers. De Zwitserse maakte in 2016 de overstap van de olympische afstand naar het langere werk en was meteen succesvol. Zo werd ze in de Ironman van Nice vorig jaar tweede… achter Tine… In Cannes won ze de International Triathlon een paar weken geleden en daar had ze een kort gesprekje met onze huisfotograaf Mario Vanacker. Die vertelde haar over de Challenge Geraardsbergen en ze was er meteen voor te vinden. In een grappig filmpje kondigt ze haar deelname in België aan.

Wij vroegen haar een paar dagen geleden nog op Instagram of ze zich aan het voorbereiden was op de Belgische kasseien van De Muur. “Absoluut,” reageerde ze. “Ik rij op training door elk dorp op zoek naar kasseistroken om alvast te oefenen.” Er zijn ondertussen al meer dan 500 deelnemers uit 24 landen ingeschreven voor de grootste internationale triatlon van ons land. Inschrijven kan nog steeds op de website van Challenge Geraardsbergen.

Op zondag 28 mei is er overigens de tweede parcoursverkenning van de Challenge Geraardsbergen, inclusief de klim op De Muur. Hou ondertussen onze site in de gaten de komende dagen en weken want we gaan de komende tijd nog een paar mooie goodies weggeven voor Challenge Geraardsbergen.