Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Deldaele en Lagae mogen jaar lang stoefen in Izegem
Jonie, Stan, Charlotte, Kasper, Hannes en Ine op het podium (foto: Griet Tanghe)
Nieuws

Deldaele en Lagae mogen jaar lang stoefen in Izegem

Jonie, Stan, Charlotte, Kasper, Hannes en Ine op het podium (foto: Griet Tanghe)
Jonie, Stan, Charlotte, Kasper, Hannes en Ine op het podium (foto: Griet Tanghe)

In het wielrennen is het clubkampioenschap zowat overal ingeburgerd als eerste wedstrijd van het seizoen. Doorheen het seizoen zien we her en der in triatlon ook wel eens een clubkampioenschap, vaak te midden een bestaande wedstrijd. Maar de enige club die bij ons weten een apart clubkampioenschap houdt op zijn eigen parcours, is EFC-ITC Izegem. Afgelopen weekend kroonden toptransfer Kasper Lagae (deze winter overgekomen van ETZ) en ETU-international Charlotte Deldaele zich tot kampioenen. Zij zijn verzekerd van eeuwige roem, tenminste voor een jaar lang, aan elke Izegemse toog…

Iedereen wil winnen

Clubkampioen Kasper Lagae (foto: Griet Tanghe)
Clubkampioen Kasper Lagae (foto: Griet Tanghe)

“Het clubkampioenschap, een jaar je zelf ‘den beste’ van de ploeg mogen noemen! Eerlijk, iedereen wil winnen,” lacht Kasper Lagae. “Bij de heren was het uitkijken naar Remi Demyttenaere, Stan Vandendriessche (2 klasbakken), Ward Van De Capelle, Hannes Cool en mezelf. Ik hield ook rekening met Jasper Sabbe, een jonge gast, met talent, diemooie dingen liet zien op stage in Spanje!

In het zwemmen haalde Stan de toptijd van 5’25. Ward en ik zwommen een lage 6. Hannes en Remi hadden al wat meer achterstand! Jasper volgde kort op Ward en mezelf. Maar alles was nog zeker te doen. Het fietsen was geen evidentie, de wind was van de partij en maakte het extra hard. Ikzelf reed de eerste fietstijd, kort erna volgde Hannes. Ward en Stan hadden al wat meer achterstand. Virtueel clubkampioen dacht ik bij mezelf. In het lopen hield ik stand en liep een knappe 2de tijd. Hannes liep enkele tellen sneller maar kon zijn titel niet verlengen! Ikzelf werd CK. Hannes was 2de, Stan 3de, Ward werd 4de, Jasper 5de, Remi 6de,” aldus clubkampioen ‘Gaumont’ die op zijn EFC-ITC blog het volledige verhaal neerpende.

Een kilo samengeperste citroenen

Charlotte Deldaele loopt weg van Ine Couckuyt (foto: Griet Tanghe)
Charlotte Deldaele loopt weg van Ine Couckuyt (foto: Griet Tanghe)

Bij de dames werd Charlotte Deldaele clubkampioen voor Ine Couckuyt en jonie. “Over het zwem onderdeel was ik niet tevreden,” legt Deldaele uit. “Snelle Stan lag in de baan naast mij en laten we zeggen dat ik iets te veel te enthousiast vertrokken ben aan de 500 meter zwemmen. Soit, in de namiddag startten we met een fiets en loop onderdeel. Het fietsen was een niet stayer wedstrijd maar aangezien mijn tijdritfiets er nog niet is, was het met de gewone koersfiets en opzetstuurtje waarmee ik van start ging. Ine startte op een 20 seconden in mijn zog op de fiets. Het was alleszins heel stevig fietsen met veel wind! Ik denk ook dat de 15.6 lactaat die ik vrijdag tijdens de fietslactaattesten aanmaakte nog niet helemaal weg was… Mijn benen voelden zuurder aan dan een kilo citroenen samengeperst.”

“Na een super sterk aas nummertje van Ine kwam ze in de helft van het fietsen op haar TT mij voorbij. De laatste 2 ronden liet ik ze dan ook niet meer weg fietsen van me, maar waren we ook beiden al wat bezig met het looponderdeel in ons hoofd (allez, ik toch). De super fietsbenen van Herderen waren toch nog niet helemaal te vinden dus ik was benieuwd wat het lopen nog ging geven. Het lopen voelde super aan! Al snel vond ik een soepel ritme in mijn looppas en dit kon ik ook constant aanhouden, van mijn lopen was ik dus verassend tevreden met een 17’38 op 4.9 km, zeker na afgelopen week,” aldus Charlotte. Lees haar volledige verhaal op haar blog. Ine Couckuyt werd tweede, Jonie Vanhoutte pakte de derde plaats.

Alle foto’s van het clubkampioenschap vind je op de facebookpagina van Griet Tanghe.