Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Diederen en De Vries winnen Holland-België
Nieuws

Diederen en De Vries winnen Holland-België

Bas Diederen 111 Bilzen 2017

In het Eurovisie Songfestival mochten we dan hoger eindigen dan Nederland, in de iLumen 111 van Bilzen waren de Nederlanders zondag aan het feest. Ruim de helft van de deelnemers kwam van de andere kant van de landsgrens en dat leverde ook twee Nederlandse winnaars op. Bas Diederen was in het lopen de betere van Stenn Goetstouwers. Bij de vrouwen domineerde Sarissa De Vries de wedstrijd, in een tweestrijd met Stefanie Adam.

Drievoudig Nederlands kampioene De Vries kwam als eerste uit het water voor thuisatlete Jessy Wouters. Stefanie Adam volgde als derde, maar ze kreeg in het eerste deel van de 100 km fietsen 1’20 aan haar been en dat verschil liep in de slotronde op tot drie minuten. Deze keer geen krampen bij Sarissa, zoals vorig jaar, en dus kon ze redelijk vlot naar de overwinning lopen in de eerste manche van de UrbanTriSports 3Series. Stefanie Adam werd tweede en uiteindelijk pakte Christine Verdonck de derde plaats nadat ze (op de koersfiets in plaats van de tijdritfiets) in de slotronde een sterke Marieke Blomme voorbij stormde. Sandra Wassink-Hitzert werd vierde.

Sarissa De Vries 111 Bilzen 2017

Bij de mannen kregen we na het zwemmen een kopgroep van vier. Stenn Goetstouwers, Bas Diederen, Adam Lambrechts en Thomas De Vleeschouwer pakten veertig seconden op Wouter Vander Mast. Tien seconden later kregen we een groepje met onder andere Hannes Cool, David De Grooff en Rik Linssen. In de eerste fietsronde moest Thomas de drie hardrijders laten gaan. De drie werkten goed samen, op reglemantaire afstand van elkaar. Stenn Goetstouwers had een snelle wissel en pakte meteen een vijftigtal meter op Bas Diederen. Maar de Tank van Wuustwezel moest Boem Boem Bas al snel voor zich dulden. Na de eerste ronde bleef het verschil nog beperkt tot een minuut maar in de laatste drie kilometer lopen stond Bas zijn leidersplaats niet meer af.

“Een geweldig gevoel om na de hele pechperiode nog eens een wedstrijd met een stevig deelnemersveld te winnen”, verklaarde Bas na de finish. Stenn Goetstouwers gaf toe dat Bas de beste was. “Ik had gewoon een goede wissel, dus het was zeker geen blufpoker. Bas was beter en toen hij me voorbij kwam in het lopen, kon ik niet echt meer reageren. Maar ik wil hier nog eens graag terugkomen om te winnen,” aldus de kopman van het 185-Sportoase-Vaillant team. 

Hannes Cool werd nog knap derde in een felle strijd met Wouter Vander Mast. Er had zelfs meer ingezeten voor de EFC-ITC atleet. “Ik kwam tot op tien seconden van de koplopers, maar dan kreeg ik plots krampen,” vertelde Hannes. “Ik moest ze opnieuw laten gaan, maar in het lopen voelde ik me nog fris en kon ik Wouter nog van me af houden,” aldus Hannes.

Onze 3athlon.be atleet Gert-Jan D’haene deed het ook meer dan behoorlijk al had hij een zware laatste fietsronde, maar hij viel wel enorm op met de zwart-oranje SWS-wielen. Ook Maarten Conings had een topwedstrijd in de 3athlon.be Sportoase uitrusting.

Ruim 500 deelnemers in deze uitverkochte wedstrijd maakten er een mooi feestje van. Sandra Wassink-Hitzert won bij de dames veteranen. Bij de mannen veteranen was de eerste plaats voor Belgische Hollander David Smitz, die vier jaar geleden nog mee was op de 3athlon.be stage in Fuerteventura en sindsdien flink wat progressie gemaakt. Hij was bij de Masters het ideale compromis in een heel leuke Holland-België.

Bilzen 111 2017