Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Age groupers top, profs pech in Mallorca
Nieuws

Age groupers top, profs pech in Mallorca

Pieter Heemeryck 703 Mallorca 2017

Sanne Swolfs en Pieter Heemeryck leken in de 70.3 Ironman van Mallorca op weg naar een topprestatie. De twee Belgen streden in het zwemmen en op de fiets de hele tijd mee voorin bij de pro’s, waar ook Geert Lauryssen deel vanuitmaakte. Heemeryck kreeg zelfs zicht op het podium, maar op 10 km van de wisselzone sloeg de pech toe. Swolfs wisselde als vijfde maar kreeg opnieuw last van de knie en stapte uit in het lopen. Verder zagen we een pak Belgen bij de age groupers met enkele heel straffe prestaties.

Pieter Heemeryck stapte als tweede atleet uit het water en ook op de fiets ging het goed voor de Domo-Scott kopman. Toen Andreas Dreitz in de aanval ging, bleef Pieter zijn tempo houden. Hij lag in derde positie, op vijf minuten van de leider, toen pech toesloeg. Lekke band na 80 km fietsen en einde verhaal. “Ik heb dan maar 10 km op fietsschoenen gelopen naar de wissel, als alternatieve looptraining,” reageerde Pieter. 

Sanne Swolfs wisselde als vijfde na een sterke fietsproef maar er kwamen nog wat snelle mannen achter hem de wissel binnen. Voor Swolfs blijft het dan altijd afwachten hoe zijn lichaam het houdt. Helaas werd hij opnieuw geveld door kniepijn. “Ik heb de wedstrijd met een (conditioneel) zeer goed gevoel moeten verlaten tijdens het lopen omwille van kniepijn. Een podiumplaats zat er echt in naar mijn gevoel en het is frustrerend als je conditie beter blijkt dan gedacht, maar het lichaam tóch niet meewil. Zeer tevreden over het zwemmen en fietsen. De rest komt wel,” aldus Sanne.

Roel, Geert, Ad en Kris 703 Mallorca
Geert Lauryssen (2de van links) met Roel Van Der Donk, Adje Siemons en Kris Vermeiren

De XCD-atleet werd nog wel als 9de geklasseerd in de uitslag, maar dat klopt dus niet. En daardoor schuift onze beste Belg, Geert Lauryssen, nog een plaatsje op. De 185-Sportoase-Vaillant atleet stond voor het eerst als prof in Mallorca aan de start. “Het deed deugd om hier na vier jaar weer eens te kunnen starten, en deze keer als prof. Dat leverde wel wat zenuwen op. Ik moet toegeven dat de laatste 10 km een hel waren, maar het was het waard,” aldus Geert. Hij werd 16de in 4u16’32. David McNamee won de 70.3 van Mallorca in 3u56’49 voor Andreas Dreitz en Miguel Blanchart. Bij de dames stond er geen maat op de Duitse Laura Philipp. Zij won in 4u21’41. Daarmee was ze vijf minuten sneller dan BMC-Etixx atlete Emma Pallant. Ook de derde podiumplaats was voor het Belgisch internationale profteam. De Nieuw-Zeelandse Amelia Watkinson finishte als derde.

6 medailles voor de age groupers

Michael Schouwaerts Mallorca 2017 lopen

Naast de profs stonden er ook een pak sterke Belgische age groupers aan de start in Mallorca. Tussen de toppers zoals Adje Siemons en Kris Vermeiren, keken wij ook uit naar Sportoase kopman Michaël Schouwaerts. Die had een moeilijke dag maar liep op karakter uit en finishte in 7u20. Zijn ploegmaat bij het Sportoase-team, Carlo Rubbens, haalde het in 5u33’59. 

Bij de vrouwen pakte de voor ons onbekende Pauline Selleslagh de tweede plaats bij de F25. Bij de F45 werd het helemaal een Belgisch feestje met de winst van de West-Vlaamse Sophie Van Biervliet en de derde plaats van de Kempische Liesbeth Leysen. Ook Nancy Obreno, streekgenote van Van Biervliet, deed het uitstekend. Zij pakte het zilver bij de F50.

Adrian Siemons 703 Mallorca 2017 finish

Bij de M30 knokte Adrian Siemons zich naar de tweede plaats. Adje wisselde op iets meer dan een minuut van Jerome Baud, maar moest de Fransman opnieuw laten gaan in het lopen. Hij werd 32ste overall in 4u28’16. Drie plaatsen verderop volgde Kris Vermeiren, die naar het zilver liep in de M40 categorie. Hij maakte in de halve marathon tijd goed op de Duitse leider, maar Kris strandde op anderhalve minuut van het goud. Zijn tweede plaats in 4u29’42 mocht er wel zijn, want vlak achter hem volgde de vroegere Nederlandse triatlontopper Eric Van Der Linden. De adelaar snoepte de derde plaats af van Danny Van Rompaey, die vierde werd.