Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jim Thijs wint na 21 jaar zijn eerste kwarttriatlon
Jim Thijs in het kampioenschap van Sardinie kwarttriatlon (foto: Pasquale Capone)
Nieuws

Jim Thijs wint na 21 jaar zijn eerste kwarttriatlon

Jim Thijs in het kampioenschap van Sardinie kwarttriatlon (foto: Pasquale Capone)
Jim Thijs in het kampioenschap van Sardinie kwarttriatlon (foto: Pasquale Capone)

Jim Thijs heeft afgelopen weekend een primeur gerealiseerd in Sardinië. Hoewel hij er al jaren woont en al enkele offroad-wedstrijden en duatlons gewonnen heeft, zat een zege in een triatlon over de olympische afstand er nog niet in. Tot dit weekend. Jimbo won de Ajoman olympische triatlon in Garden Beach Resort, waar het kampioenschap van Sardinië gehouden werd. Het feest was helemaal compleet toen zijn Elisabetta Curridori de wedstrijd bij de vrouwen won én de titel pakte.

“Eindelijk! Na 21 jaar wedstrijden doen, heb ik eindelijk een OD triatlon gewonnen,” vertelt Jimbo. “En het was ook mijn eerste triatlonzege op de weg in Sardinië. Ik heb veel kwarttriatlons gedaan in mijn carrière, in 5 verschillende landen, op allerlei soorten parcoursen en met wisselend niveau. Ik haalde meermaals het podium, maar ik kon nog nooit winnen. Omdat ik niet zo’n goede zwemmer ben, is het altijd moeilijk om dit soort wedstrijden te winnen omdat stayeren toegelaten is op de fiets.

Jim Thijs wint in Sardinie

Maar tijdens het kampioenschap van Sardinië in Castiadas had ik een zeer goed zwemnummer en in de eerste kilometers kreeg ik de kopgroep in het fietsen te pakken. De zwemsessies van 10 km deze winter werpen dus hun vruchten af. Ik voelde me ook heel goed tijdens de run en met nog drie kilometer te gaan, ging ik in de aanval. Goed voor de overwinning. Nadien waren we met twee enorm gelukkig, want ook Elisabetta won na een indrukwekkende solo op de fiets. De wedstrijd was erg mooi, goed georganiseerd, met veel toeschouwers en zoals altijd een geweldige sfeer. Helaas kan je dat net niet zien op de video, omdat ze in de laatste bocht en niet aan de finish uit hun dak gingen,” aldus nog Jimbo.

Jim Betta Sardinie kamp 2017

Na de 1500 meter zwemmen kwam Thijs als 8ste, aan het staartje van de kopgroep, uit het water. Gedurende de 40 km fietsen waren het vooral de Duitsers in de kopgroep die het tempo bepaalden en enkele aanvallen plaatsten. Uiteindelijk bleef alles samen en ging de afsluitende 10 km lopen voor de beslissing zorgen.
 
Met nog 3 km te gaan plaatste Thijs een versnelling die Aru en Baralla niet konden beantwoorden.
 
Curridori kwam als tweede, na Sanna, uit het water, maar eens op de fietst was er geen houden aan. Ze bouwde een voorsprong van 6 minuten uit op Capone, één van de beste Italiaanse duatletes en dus een zeer sterke loopster. Capone kwam tijdens het lopen amper korter en Curridori kon het nauwelijks geloven dat ze voor het eerst Capone achter zich kon laten.
 
1) Elisabetta Curridori
2) Alice Capone
3) Paola Sanna
 
1) Jim Thijs
2) Lele Aru
3) Fabrizio Baralla