Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete Julia Viellehner in kunstmatige coma na ongeval
Duathlon

Triatlete Julia Viellehner in kunstmatige coma na ongeval

Seppe Odeyn ST Wendel podium
Julia Viellehner samen met Seppe Odeyn op het podium in Sankt-Wendel vorig jaar

Maandagmiddag is de Duitse triatlete Julia Viellehner op trainingsstage in Italië door een vrachtwagen aangereden. Julia verkeert in levensgevaar en wordt voorlopig in een kunstmatige coma gehouden. Het is dit seizoen helaas het zoveelste geval van een zwaar ongeluk met een zwakke weggebruiker. Want dat zijn wij duatleten en triatleten allemaal. Dus hou het veilig als je met de fiets onderweg bent. En voor Julia hopen we dat het nog goedkomt. We kennen de Duitse vooral van haar Powerman duatlons. In 2016 stond ze nog naast Seppe Odeyn op het hoogste schavotje in Sankt Wendel, waar volgend weekend het EK Powerman plaatsvindt.

Julia werd eerder twee keer vice-wereldkampioene duatlon (in 2013 en 2015) maar richtte zich sinds 2014 meer op triatlon. Vorig jaar won ze onder andere de Challenge van Regensburg. De 31-jarige atlete was aan het trainen samen met trainer en levenspartner Thomas Stecher en nog een kameraad, toen ze gegrepen werd door een vrachtwagen. Haar verwondingen waren zeer ernstig. Ze werd per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Cesena, in de omgeving van Rimini. Ze verkeert er nog steeds in kritieke toestand en wordt kunstmatig in een coma gehouden.

Susanne Svendsen Julia Viellehner

Zondag zijn we zelf van de partij op het EK LD Duatlon in St-Wendel. Julia zou er niet deelnemen, maar onze gedachten zullen zondag vooral bij haar zijn.