Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts domineert Ironman Lanzarote
Bart Aernouts won Ironman Lanzarote in 2017 (foto: Ingo Kutsche)
Nieuws

Bart Aernouts domineert Ironman Lanzarote

Bart Aernouts wint Lanzarote (foto: Ingo Kutsche)
Bart Aernouts wint Lanzarote (foto: Ingo Kutsche)

Bart Aernouts heeft zaterdag de Ironman van Lanzarote gewonnen. De BMC-Etixx atleet domineerde de wedstrijd door in de tweede helft van de 180 km fietsen de leiding in handen te nemen. Hij liep minuten uit en won overtuigend. Alexandra Tondeur viel uit na twee lekke banden. Timothy Van Houtem bevestigde opnieuw met een knappe zesde plaats. Een verslag met onze facebook live video’s van de finish van Bart en een korte reactie van onze landgenoot.

Bart Aernouts Lanzarote bike 2017 Ingo Kutsche
Bart Aernouts op de fiets aan de leiding (foto: Ingo Kutsche)

Aernouts had een superdag in Lanzarote. Hij verloor weinig tijd in het zwemonderdeel en zat al vrij vroeg in het spoor van titelverdediger Jesse Thomas. Onze landgenoot schoof stelselmatig op en kreeg nog voor halfweg zijn ploegmaat Romain Guillaume in het vizier. Die bleef nog enigszins in de buurt van Aernouts maar de rest werd door de BMC-Etixx atleet op minuten gezet. Hij liep vlot uit en won de Ironman Lanzarote in 8u34’13. De Italiaan Allessandro Degasperi werd negen minuten later tweede. Jesse Thomas eindigde op bijna een kwartier derde. SMO-Specialized atleet Timothy Van Houtem pakte een knappe zesde plaats in 9u01’13. 

Alexandra Tondeur Lanzarote bike 2017

Bij de vrouwen was het minder leuk voor de vele Belgische supporters ter plaatse. Alexandra Tondeur was aan een sterke wedstrijd bezig, rukte op naar de top-vijf en vond aansluiting bij de kandidates voor de podiumplaatsen. Maar twee lekke banden gooiden roet in het eten. De atlete van het Itzu Triteam verliet na haar tweede lekke band ontgoocheld de wedstrijd. Haar ploeggenote van het Belgische profteam, Saleta Castro, werd nog vierde. Maar dat was allemaal op ruime afstand van een alweer overweldigende Lucy Charles die na het zwemmen en het fietsen de tegenstand degradeerde.

De live timing en de livestream van Ironman mocht alweer op veel kritiek rekenen. Gelukkig hadden wij Joris Sels ter plaatse en die zorgde voor een paar goed gesmaakte Facebook live posts. Geniet hieronder nog eens van de finish van Bart Aernouts en van zijn finish interview bij collega Ruud De Haan:

Het was ook op twitter heel verfrissend om de wedstrijd van Bart Aernouts te volgen. Coach Rob Woestenborghs tweette een aantal keer over de feedback die hij onderweg van Bart kreeg. Die ging aan de haal in het fietsen. “Ik rijd gewoon naar voor en dan rijd ik alleen door,” liet Bart aan Rob weten. “En dan loop ik alleen, dan ben ik gerust,” was het vervolg.

Later proberen we nog zo veel mogelijk updates over de andere Belgen te brengen.