Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mojid Bands: voor als het effectief mis gaat
Gear

Mojid Bands: voor als het effectief mis gaat

Mojid Band voorbeeld

De afgelopen tijd hebben we hier al te vaak moeten berichten over ongevallen met triatleten en duatleten die aan een fietstraining bezig waren. Duursporters trainen vaak alleen, zoals deze week nog het geval was bij Gerrit Schellens, en hebben niet altijd iemand bij zich om hen te helpen in geval van nood. En wat dan? Hoe worden familieleden bereikt? En wat als je een medische aandoening hebt, of je bloedgroep is niet bekend? 3athlon.be partner Mojid Bands biedt daarvoor de oplossing met hun kwalitatieve armbandjes met persoonlijke informatie.

Het vanuit Slovakije actieve Mojid Bands is in Belgische handen bij Nele en Olivier, zoals we hier eerder berichtten. Op de Slovaakse markt zijn ze erg bekend en in België voorzien ze vooral kinderen van wrist bands door de samenwerking met Child Focus. Kinderen die aan de kust bijvoorbeeld verloren lopen, kunnen door de persoonlijke informatie op de armbandjes weer met hun ouders verenigd worden.

Maar we zien nog te weinig duursporters met een armband trainen of wedstrijd doen. Nochtans kan een Mojid Band je leven redden. Zo lazen we deze week nog over de aanrijding in Oostduinkerke van triatleet Bram Lammens en zijn mede wielervriend van WTC De Putters Olivier Mahieu. Zij hebben bij WTC De Putters een noodnummer langs welke weg familieden of partners ingelicht kunnen worden door de club. Maar wat als je zelf niet meer de kans hebt om dat nummer te bellen? Toen Timothy Van Houtem in Frankrijk hard ten val kwam op training, kon via het telefoonnummer op zijn Mojid Band meteen zijn vader verwittigd worden, die hem ging zoeken en naar het ziekenhuis bracht.

Mojid pubs

 

We hebben ondertussen zelf een (oranje, of wat dacht je?) armband van Mojid uitgetest. Het materiaal is van hoge kwaliteit en voldoende licht om niet ongemakkelijk te voelen. De Mojid Band komt keurig verpakt toe. Online vind je een zeer duidelijke video tutorial over hoe je je eigen bandje op maat maakt en vijf minuten later zit je Mojid Band soepel rond je pols. We betrappen ons er zelf nog maar heel af en toe op dat we zonder gaan trainen. Eén tip: leg je Mojid Band naast je sporthorloge, dan vergeet je hem nooit.

Bestellen is super eenvoudig. Je gaat naar de website van Mojid Bands, kiest uit 11 beschikbare kleuren en geeft vervolgens zes tekstregels in. Je betaalt 15 of 20 euro en een paar dagen later heb je je eigen Mojid Band in huis. Hopelijk gaat het nooit fout, maar als het fout gaat, dan is het beter om via je Mojid Band meteen een noodnummer te laten bellen of om mensen rond je te voorzien van je medische informatie.

Mojid gif