Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch brons in ATU Larache
De Jaegher, Jurgens, Van Hemel, Matthys en Van Vaerenbergh in Larache
Nieuws

Belgisch brons in ATU Larache

De Jaegher, Jurgens, Van Hemel, Matthys en Van Vaerenbergh in Larache
De Jaegher, Jurgens, Van Hemel, Matthys en Van Vaerenbergh in Larache

Tim Van Hemel heeft zaterdag voor een verrassing van formaat gezorgd door in zijn eerste internationale sprinttriatlon meteen een podiumplaats te pakken. De atleet van Squadra/SP&O werd knap derde in de African Cup van de ATU in Larache. Ook de andere Belgen deden het uitstekend in Marokko, met nog drie top-tien plaatsen.

“Het was een hectisch zwemnummer,” vertelde Tim. “Daardoor moest ik de eerste ronde in het fietsen alles geven om het gat met de koplopers te dichten. De benen voelden dan al kapot aan, maar ik heb uiteindelijk nog mijn laatste run goed ingedeeld. Stiekem voelt het wel heel goed om in mijn eerste internationale triatlontreffen op dit niveau een derde plaats te behalen. Ik had het niet verwacht, zeker niet na een slechte laatste wissel. Maar inhalen is nu eenmaal vaste waarde geworden bij mij sinds het beoefenen van triatlon in plaats van duatlon,” aldus Tim.

Die werd in 53’31 derde in de sprinttriatlon op tien seconden van de Franse winnaar Maxime Hueber en op 5 seconden van de tweede plaats van de Spanjaard Jordi Garcia. Erwin Vanderplancke werd knap zevende en Arthur De Jaegher vervolledigde de top-tien met een tiende plaats.

Tim Van Hemel Larache

Naast Tim, Erwin en Arthur waren ook nog vier andere Belgen aan de slag in Marokko. Noah Servais sneuvelde op twee seconden van De Jaegher om de top-tien te halen en werd elfde. Dries Matthys legde beslag op de 16de plaats. Thomas Jurgens was de zesde Belg in de top twintig met een 19de plaats. Neal Van Vaerenbergh werd 33ste.

Larache 2017