Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Odeyn vierde op Europees kampioenschap, Van Rie wint goud
Duathlon

Odeyn vierde op Europees kampioenschap, Van Rie wint goud

Seppe Odeyn Miriam Van Reijen St Wendel 2017

Hoewel hij geen topdag had, slaagde Seppe Odeyn er toch in om een vierde plaats te pakken in het Europees kampioenschap Powerman middle distance duatlon. In het Duitse Sankt-Wendel kregen de duatleten een pittig parcours voorgeschoteld met de beruchte klim van de Kniebrecher zowel in het lopen als in het fietsen als scherprechter. Vice-wereldkampioen Felix Köhler won voor eigen volk in een aangename wedstrijd met heel veel Belgen, waaronder een uitstekende Koen Van Rie die als eerste niet-prof atleet over de streep kwam.

Seppe Odeyn zocht in de eerste tien kilometer lopen zijn eigen tempo want vooraan ging het er verschrikkelijk hard aan toe. Seppe volgde in een groepje met onder andere Glen Laurens. Op de fiets schoof onze landgenoot op naar de grote achtervolgende groep met twee Zwitsers, Anthony Leduey en de Deen Soren Bystrup. Ook Laurens deed zijn deel van het werk maar moest dat later bekopen. Voorin ging Bystrup alleen in de aanval.

De Deen wisselde als eerste voor thuisfavoriet Felix Köhler, maar de Duitse vice-wereldkampioen liep nog erg sterk en kreeg Bystrup te pakken in de laatste twee kilometers. Benjamin Choquert had een knappe tweede run en liep van een achtste plaats nog naar het brons. Pablo Martin kwam langs de verkeerde kant de finish binnen en zo was de vierde plaats alsnog voor Seppe. Ook Glen Laurens finishte in de top-10.

Start Vrouwen Ghyselen St Wendel 2017

Bij de vrouwen won wereldkampioene Emma Pooley overtuigend met ruime voorsprong op thuisatlete Laura Zimmerman en Sandrina Illes uit Oostenrijk. Deborah Ghyselen was de beste Belgische bij de pro’s, Virginie Soenen pakte de titel bij de age groupers.

Bij de age groupers veel Belgen en ook heel wat medailles. Een volledig overzicht krijg je van ons op maandag, maar we willen nog wel de topprestatie van Koen Van Rie meegeven. Hij pakte een indrukwekkende zege bij de age groupers, natuurlijk ook goed voor goud bij de M45 en dat tegen toch wel twee Duitse duatlonlegendes Sebastian Retzlaff en Dirk Strothmann.