Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Julia Viellehner overleden aan haar verwondingen
Duathlon

Julia Viellehner overleden aan haar verwondingen

Julia Viellehner Hawaii

Maandagmiddag bereikte ons het nieuws van het overlijden van Julia Viellehner. De Duitse tri- en duatlete werd vorige week op training aangereden door een vrachtwagen in Italië en werd sindsdien in een kunstmatige coma gehouden. Vandaag maandag is ze in het ziekenhuis overleden, een dag nadat we met zijn allen nog een “Get Better Soon” kaart ondertekenden in St-Wendel.

Julia won vorig jaar de Powerman duatlon van Sankt-Wendel, maar dit jaar paste het ETU Powerman EK niet in haar programma. Nadat ze vorig jaar in Regensburg de volledige Challenge overtuigend won in de profcategorie droomde ze van een nieuwe deelname in Hawaii, maar dan bij de pro’s. Het zal altijd bij die droom blijven, maar er is wel nog dat iconische beeld van Julia bij haar 10u15 finish in Kona in 2013. Dat is ook het beeld dat haar partner en coach Tom Stecher gebruikte om de hartverscheurende boodschap van haar overlijden te brengen.

“Ik zie je aan de finishlijn, dat is wat je kort voor elke wedstrijd zei. De laatste dagen waren lang en zwaar. Julia heeft tot het laatste moment gevochten. Nu heeft ze de finish bereikt en wacht ze daar…”

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjulia.viellehner%2Fposts%2F10101460874048918&width=500″ width=”500″ height=”651″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true”></iframe>

Zondag hadden we het met Katrin Esefeld aan onze micro nog over hoe de Duitse atleten in Sankt-Wendel met Julia in hun hart en hun gedachten zouden lopen en fietsen. Het heeft echter niet meer mogen zijn. Het nieuws van haar overlijden is niet te vatten. Zondag lag er naast het podium in Sankt-Welden een grote kaart om haar beterschap te wensen en we mochten onze eigen handtekening naast die van Seppe Odeyn en al de andere elite atleten er op zetten… Met Julia Viellehner verliest Duitsland een absoluut talent in duatlon én triatlon. Maar we verliezen ook vooral een goedlachse, vrolijke dame… We wensen Tom Stecher, de familie en iedereen die Julia een warm hart toedroeg veel sterkte toe.