Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lowie doorbreekt de ban in Zwevegem
Nieuws

Lowie doorbreekt de ban in Zwevegem

 

Zwevegem podium Lowie

Met 3athlon.be proberen we altijd zo objectief mogelijk te zijn, maar vandaag was iedereen op de redactie, en bij uitbreiding zowat de halve triatlonwereld denken we, wel erg blij met een allereerste zege voor één van de sympathiekste triatleten van het hele pak. Lowie Dewitte doorbrak namelijk in Zwevegem de ban en pakte, na een aantal jaren podiums en ereplaatsen verzamelen, zijn allereerste overwinning ooit. Ook Katrien Maes was voor het eerst aan het feest en dat in haar eerste echte triatlonseizoen.

Zondag werd in Zwevegem naast de 2de manche van de 2de divisie binnen de T3 series (waarvan we later deze week uitgebreid verslag brengen) ook de sprinttriatlon beslecht. Na 750 meter zwemmen kregen we een leidersduo met Lowie Dewitte en Bert Decoene. Dat was van korte duur want na een snelle wissel nam Dewitte een handvol seconden op de thuisatleet van het NLT team en ging er alleen vandoor. Stelselmatig bouwde hij zijn voorsprong verder uit ondanks dat er na hem drie atleten samen kwamen,  met daarbij Steven Scherpereel en Cédric Vanhouttegem die vanuit de achtergrond zich een weg naar voor baanden.

Met een bonus van drie 3minuten begon Lowie Dewitte aan de afsluitende loopproef van 5 km. Ondanks een korte halte voor problemen aan de milt bleef hij rustig en kon zo na een lange solo de zege meegraaien. Nadat hij eerder als eens van de overwinning mocht proeven op het BK Ploegen vorig jaar was dit voor de man van SMO-Specialized meteen ook zijn eerste individuele zege in z’n carrière. Cédric Vanhouttegem schonk Lentriac een 2de zilveren medaille na een knappe 2de plaats van Veronique De Deene de week voordien in Leuven. Steven Scherpereel schonk z’n nieuwe Sportics Tri-Team een 3de plaats op de plaats waar hij jaren als thuisatleet aantrad.

Ook Katrien pakt haar eerste

Bij de dames ging de zege naar Katrien Maes. De dame van het Solidpharma Triteam kwam als eerste uit het water en zou daarna haar voorsprong alleen maar verder uitbouwen. Shelsea Weyn kon tot en met het lopen de achterstand beperken maar het mocht niet baten. De Atriac-dame kreeg tijdens het lopen nog het gezelschap van Louise Vandenbroucke die uitkwam voor Pulso-Preventielab. Louise (alias mevrouw Dewitte)  legde na een sterke run beslag op een tweede stek waardoor er vanavond een klein feestje kan plaatsvinden ten huize Dewitte-Vandenbroucke. Shelsea Weyn werd knap derde.