Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Naeyaert en Vanclooster zegevieren in Bredene
Louis Naeyaert wint in Bredene (foto: Mario Vanacker)
Nieuws

Naeyaert en Vanclooster zegevieren in Bredene

Louis Naeyaert wint in Bredene (foto: Mario Vanacker)
Louis Naeyaert wint in Bredene (foto: Mario Vanacker)

Ook in Bredene was het puffen en zweten geblazen en deze keer niet alleen op het beruchte naaktstrand. Zondag werd er ook een kwarttriatlon gehouden aan de kust met 1.000 meter zwemmen, 40km fietsen (stayeren toegelaten) en 11 km lopen. Het was een heel aangename 24°C met een verkoelend zeebriesje, helemaal dus niet de voorspelde hitte aan de kust. De watertemperatuur was ook dik in orde met 21,5°C.

Beste zwemmers waren Thomas De Vleeschouwer (12’46), Pamphiel Pareyn en Louis Naeyaert, op korte afstand gevolgd door Simon Van Langenhoven. Deze zou het drietal niet kunnen bijbenen in de fietsaanzet en moest zich laten uitzakken naar een tweede groep op iets meer dan 30″. De eerste fietsronde werd door het drietal afgelegd in 19’44” maar dan verzwakte hun cadans een beetje en halverwege de tweede fietsronde haalde de achtervolgende groep van negen atleten de drie koplopers bij zodat bij aanvang van de derde ronde er een flink peloton van 12 man voorbij denderde. Dennis Dieussart gaf er in de laatste ronde een lap op zodat hij met 23″ voorsprong begon aan zijn looponderdeel.

Hans Moonen leidt de achtervolging (foto: Mario Vanacker)
Hans Moonen leidt de achtervolging (foto: Mario Vanacker)

In het lopen moest Dieussart nog flink wat atleten laten passeren, met de jonge Louis Nayaert op kop. De Bruggeling liep sterk en pakte in 1u52’12 verdiend de overwinning. Nick Thijs pakte 34 seconden later de tweede plaats en militair kampioen Hans Moonen vervolledigde het podium in 1u52’49 na een spannende loopfinale. Thomas De Vleeschouwer en Pamphiel Pareyn werden vierde en vijfde.

Favoriete Coysman geklopt in het lopen

De drie koploopsters in Bredene (foto: Mario Vanacker)
De drie koploopsters in Bredene (foto: Mario Vanacker)

Joke Coysman kwam als derde uit het water, net achter Lore Vanclooster en met ongeveer 1′ achterstand op leidster Charlotte Verhaegen. Die had met 14’58” de snelste zwemtijd neergezet. Joke Coysman nam al snel de leiding over. Coysman begon aan het lopen met slechts 50 meter voorsprong op Charlotte Verhaegen. Ook Lore Van Clooster volgde iets verderop. En zo kregen we ook bij de vrouwen een spannende finale. Lore Vanclooster toonde zich de snelste loopster en won in 2u11’01. Joke Coysman pakte de tweede plaats op net geen minuut. Charlotte Verhaegen werd derde op 6’20. De vierde plaats was voor Charlotte Mensaert.

Lore Vanclooster met een mooie zege (foto: Mario Vanacker)
Lore Vanclooster met een mooie zege (foto: Mario Vanacker)

Bredene 2017