Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
ON Cloudsurfer: optimale afrolbeweging
Gear

ON Cloudsurfer: optimale afrolbeweging

Triatlon Cannes 2017 11

Het nieuwe seizoen is ondertussen volop bezig, de trainingen in volle gang en dat wil dus zeggen dat ook de loopkilometers de hoogte in gaan. Iets waar ik dit jaar toch wel meer naar uitkeek dan ander jaren met een welbepaalde reden: Ik loop op wolken… letterlijk! Bij Vedette Sport in Lier werd de basis gelegd voor de kennismaking met de ON cloudsurfer. Ondertussen zijn we twee maand verder en beschik ik over enige bagage om het over deze loopschoenen te hebben. Mijn ongezouten mening…

Looks

Qua looks zou ik het kunnen hebben over de kleur want ja… Het assortiment kleuren die ON Running gebruikt zijn niet alledaags  maar vooral de combinatie van deze kleuren heeft toch wel iets fris. Ook de vorm en structuur van de schoenen hebben net dat iets anders als alle andere merken waarmee ze de concurrentie aangaan. Maar laat het me niet te ver zoeken en meteen overgaan naar datgene wat nu net de essentie is waarom deze schoenen op de markt kwamen: wolken. Geen vaste zool die simultaan overgaat in de schoen maar openingen onderaan die zool. Die openingen, een rij van ‘wolken’ die de cloudtec van dit merk vertegenwoordigt, springt meteen in het oog maar later meer hierover.

On Cloudsurfer

Passen die handel

In deze review beperkt ik mij natuurlijk enkel tot de cloudsurfer, simpelweg omdt dit de enige schoen is van het gamma waar ik al enige ervaring mee heb. Toch koos ik ervoor om ook de cloudflow te passen om een vergelijking te kunnen maken. Wat meteen opvalt als je voelt aan de binnenzijde van de schoen of beter gezegd, wat je net niet voelt zijn de naden. Geen oneffenheden aan de binnenzijde maar als het ware een sok waar je met je voet inkruipt. Natuurlijk volgt de test met de voeten, want daarvoor dienen schoenen nu eenmaal. Het effect is top! Zowel bij de cloudsurfer als de cloudflow zitten de loopschoenen meteen als gegoten bij het inwandelen. In overleg met Geert Baetens van Vedette Sport kies ik uiteindelijk voor de cloudsurfer, die volgens hem iets comfortabeler zou zijn voor de langere afstand. De cloudsurfer is een net iets zwaardere schoen en wordt toch wel meer gezien als een allround schoen. Ideaal dus om trainingen met mijn eerste wedstrijden te combineren. 

Meer over Cloudtec

Wat mij enorm boeit is de inmenging van de technologie binnen de sport. Iets nieuws willen creëren vind ik top en dat is net wat ON Running binnen de loopwereld doet. Ze durven anders te zijn en passen dit toe met hun wolkentechnologie of beter: de cloudtec. Zonder het al te technisch te verwoorden komt het erop neer dat de wolken bij de landing worden ingedrukt en bij de afzet je voet terug van de grond wordt geduwd zoals bij een springplank. Je zou dus letterlijk het gevoel moeten hebben om op wolken te lopen. Maar is dit zo?

Wolken voelen?

Wolken voelen? No way. De kussens voel je dus niet drukken tegen je voeten want deze schoen heeft een stevige zool, geloof me. Toegegeven, toen ik er een eerst keer mee op pad ging, voelde het wel ‘anders’ aan dan voorgaande loopschoenen die ik voor het eerst inliep. Maar eerlijk gezegd zou ik net ontgoocheld geweest zijn moest dit niet het geval zijn want waarom dan al die ophef over deze nieuwe technologie? Toch duurde het niet lang voordat ik helemaal overtuigd was van de cloudsurfer. Tijdens de trainingen blijft dat goede pasgevoel behouden en de natuurlijke afrolbeweging blijft behouden, datgene waar ik het meeste schrik voor had. Meer zelf, ik heb het gevoel dat mijn techniek nog beter wordt ondersteund door de innovatie van deze schoen. Dank u cloudtec! Ben ik er van overtuigd dat iedereen er zo over denkt? Natuurlijk niet. Maar mijn bevinding is gewoon positief, that simple!

Nog geen last van steentjes

Het grootste struikelblok is net het sterktepunt van deze schoen: de clouds. Openingen, offroad track en losse steentjes… De puzzel is snel gemaakt. Nu is dit wel een minpunt waar ik tot dusver nog geen last van ondervond. Goed geluk of misschien net overroepen? Reviews geven ook te kennen dat deze schoen wat aan de zware kant was. Dat kan zijn maar dan moet je net die Cloudtec weglaten om het gewicht te doen dalen… Geen optie. Je moet iets over hebben voor de technologie! Voor de liefhebbers: in het ON gamma vind je lichtere variaties. Opzoeken dus!

On Cloudsurfer running

Conclusie

De cloudsurfer heeft me toch wel van het merk ON Running overtuigd. Vanaf de eerste training had ik een goed gevoel en dit werd nadien enkel maar bevestigd. Ook blootsvoets op wedstrijd ondervond ik geen last, geen onbelangrijk gegeven. Een uitstekende loopschoen die er nog eens goed uitziet. Voel ik mij in de wolken? Letterlijk en figuurlijk: JA!