Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nele Vermeulen: “Derde plaats gaf me moed”
Duathlon

Nele Vermeulen: “Derde plaats gaf me moed”

Nele Vermeulen ALmere Duin 2017

Een wildcard voor een Belgisch kampioenschap mogen uitdelen en vervolgens de twee atleten sterk zien presteren. We waren niet een beetje trots op Frederik Sleutel en Nele Vermeulen. Die eerste moest helaas met pech opgeven, maar heeft zich bij ons alweer aangemeld voor volgend jaar. Nele had het zwaar in het tweede lopen, maar de boodschap dat ze als derde senior liep, gaf haar nieuwe moed om de eindstreep te halen. Een wildcard via 3athlon.be leidde dus tot een mooie bronzen medaille… en een wedstrijdverslagje.

“Aangezien ik door jullie de kans had om te starten in Almere heb ik met veel plezier een kort verslagje gemaakt,” vertelt de ETZA-atlete, gesponsord door 3athlon.be partner BAIK in Nossegem. Ook voor haar was het BK in Almere-Duin minder dan een week na haar deelname aan het EK. “Ik had voor Sankt Wendel al wel even gedacht om mee te doen in Almere, maar omdat het maar 6 dagen na de Powerman Sankt Wendel was dacht ik nooit dat het zou goed komen. Dus besloot ik in eerste instantie het BK te laten passeren.

Nu de avond na Sankt Wendel zag ik de wildcard wedstrijd op 3athlon.be en ik dacht: ja… waarom je kans niet wagen? Daarom win je dit nog niet eh, ik heb nog niet in veel ‘wedstrijden’ iets gewonnen. Maar goed, dinsdagavond kwam daar dan een mail dat ik de winnaar was van het laatste startticket… Oei, ga ik dat wel kunnen? Kom, goed rusten en we zien wel…

Maar dan moest ons gepland weekendje wel verkort worden. Geen probleem… wat losfietsen gaf geen problemen maar het lopen, daarin waren de beentjes toch wat minder goed. Kom, we gaan zien, lukt het niet dan is het zo, we doen ons best volgende week in Almere…

Nele Vermeulen medaille Almere

Een week later… Aangekomen in Almere begon de temperatuur al serieus de hoogte in te gaan. Het eerste loopgedeelte van 10 km viel goed mee. Ook op de fiets lukte het goed al was er wel veel wind tijdens de 60 km. Maar dan weer 10 km lopen? Neen wat was dat! Ik zag harder af dan in Sankt Wendel. Misschien volgden beide wedstrijden toch te kort op elkaar? Maar toen ik wist dat ik derde senior liep, gaf me dat de moed om de eindstreep te halen. En nu kunnen de drie zoontjes blij zijn met de medaille van mama! In Sankt Wendel waren ze erbij, nu was het te warm weer, waardoor ze thuis bleven,” aldus een gelukkig medaille winnares.

Nele heeft pas sinds vorig jaar de stap naar de duursporten gezet en is in haar eerste echte seizoen al sterk bezig. Ze heeft duidelijk de smaak te pakken, getuige haar sterke resultaten in de cross-duatlons deze winter en de zwemlopen in het voorseizoen. Maar nu heeft ze dus ook een eerste BK-medaille te pakken.