Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Haventriatlon verwacht spektakel op A11
Schitterende achtergrond (foto: Jan Darthet)
Nieuws

Haventriatlon verwacht spektakel op A11

Schitterende achtergrond  (foto: Jan Darthet)
Schitterende achtergrond (foto: Jan Darthet)

Het wordt een topweekend qua triatlon in België met op zaterdag twee volledig uitverkochte wedstrijden. Onder de taalgrens strijden ruim 800 atleten in de triatlon van l’Eau d’Heure. Helemaal aan de andere kant van het land, in Zeebrugge, zitten de 5 startwaves ook volledig vol. De Haventriatlon staat onder veel atleten al bekend als een zeer gezellige wedstrijd, maar de sprinttriatlon belooft zaterdag veel spektakel met het gloednieuwe fietsparcours over de onlangs aangelegde A11. De triatleten mogen de nieuwe snelweg inhuldigen voordat de auto’s dat mogen. Het wordt uitkijken of topfietsers als Dennis Dieussaert daar hun voordeel kunnen doen.

Ook Zeebrugge krijgt namelijk een topveld aan de start, met een sterke delegatie van Atriac als blikvangers. Koen Veramme en Nick Thijs nemen het onder andere op tegen hun ex-ploeggenoot Tim Van Hamme. Maar we zijn ook benieuwd naar de mannen die wat dichterbij Zeebrugge wonen zoals Jaron Vanhoutte, Alexander Claeys, Mike Bogaert, Thijs Blondeel en natuurlijk Dennis Dieussaert, vorige week in eigen Bredene al erg sterk op de fiets. En stiekem supporteren we ook voor Rudy Moerman. En wat mogen we verwachten van de jonge Camiel Vandenbussche?

Opnieuw Gina De Boeck?

De Boeck Haventriatlon

Bij de vrouwen wordt het uitkijken naar een revanche strijd voor vorige week. Want de twee hoofdrolspeelsters van de triatlon van Oostkerke zijn van de partij met Bieke Trenson en de winnares van vorig jaar Gina De Boeck (die vorige week ook Oostkerke op haar naam schreef). Verder mogen Ninke Meynen en Jolien Vandemoortele, ook tot de favorietes worden gerekend. En we vinden het fantastisch dat Kim Vandewaetere aan de start staat. We wensen de dierenarts uit Torhout, met ongetwijfeld meervoudig wereldkampioen Joerie Vansteelant langs de kant voor haar in deze keer een omgekeerde rol, een vooral toffe wedstrijd toe…

De Haventriatlon gaat vanaf 15 u. in verschillende waves van start. Vooraf kan je nog altijd inschrijven voor De Haven Loopt, over 8 of 16 km. Alle info vind je op haventriatlon.be

haventria_orig