Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hans Moonen en Kristel Polet pakken kwart van Meer
Nieuws

Hans Moonen en Kristel Polet pakken kwart van Meer

Joeri Ameye Meer 2017

De 10de editie van de kwarttriatlon van Meer kreeg zowel bij de vrouwen als bij de mannen een erg spannend verloop. De wind maakte de wedstrijd hard, maar de beslissing viel twee keer in het lopen. Kasper Lagae vocht een stevige strijd uit met Hans Moonen en Anneke Devalckeneer zag in het lopen Kristel Polet terug komen.

In De Mosten, de oude startplaats van de internationale triatlon van Zundert, was het zwemwater 24 graden. Daardoor werd het zwemmen zonder wetsuit. Daan Maes kwam als eerste uit het water, maar hij viel met een lekke band uit. Ondertussen had Kasper Lagae in de 40 km niet-stayeren al de leiding genomen. Maar militair kampioen Hans Moonen kwam ondanks een minder zwemnummer snel terug op ‘Phil’. Na één ronde bedroeg het verschil 48 seconden en bij het binnenkomen van de wissel was dat nog dertig seconden. Tot halfweg het lopen bleef Lagae op kop, maar in de voorlaatste ronde nam Hans Moonen de koppositie over. Met zeven seconden voorsprong op Lagae ging hij de laatste ronde in. Kasper ‘Phil’ Lagae kwam nogmaals terug maar moest in de laatste rechte lijn Hans laten lopen. Die pakte een knappe overwinning voor Kasper Lagae. Toon Veldeman werd na een sterke loopproef nog derde. Hij bleef maar net uit de greep van Tim Baelus en Christopher Loose. Gijs Van Ranst werd zesde, Niels Horsten zevende en Joeri Ameye achtste.

Bij de vrouwen ging Anneke Devalckeneer op de fiets ruim aan de leiding. Roxane Van Echelpoel nestelde zich in tweede positie maar daarachter was er een spannende strijd tussen Else Belmans en Kristel Polet. Voor die laatste was het een dubbele wedstrijd, want ze lag ook aan kop in het clubkampioenschap van Tribe Vilvoorde. In het lopen bleek Kristel de snelste. Iets voorbij halfweg liep ze voorbij Ann Devalckeneer. Kristel pakte de clubtitel én zette met de winst in de kwarttriatlon van Meer haar sterkste prestatie ooit neer. Else Belmans liep nog naar de tweede plaats en Devalckeneer werd derde. Roxane Van Echelpoel pakte de vierde plaats.

Berlage derde overall

Bij de mannen was de clubtitel van Tribe overigens voor Stijn Roelens. Hij moest het bij de masters wel afleggen tegen een alweer erg sterke Lucky Berlage, die de derde tijd overall neerzette. Sven Verlinden werd derde master en Stijn pakte de derde plaats.

Op de sprinttriatlon won Tom Steenackers na ook al een spannend loopnummer met drie hoofdrolspelers. Lars Baeyens werd tweede en Jeroen Vandael vierde zijn comeback met de derde plaats. Bij de vrouwen won Karen Steurs voor Kaat Van Eynde en Maartje Emsens.

Meer kwart 2017