Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vincent Van de Walle dan toch in Roeselare
Nieuws

Vincent Van de Walle dan toch in Roeselare

Vincent Van de Walle Roeselare 2017

Hij was er al een paar keer dichtbij, maar zondag zat het helemaal juist voor Vincent Van de Walle in de Poco Loco triatlon. Hij pakte zijn eerste grote triatlonzege voor zijn nieuwe ploeg 3MD. Het waren trouwens geen onbekenden waartegen hij het in de loopproef richting finish opnam, want ook de nummers twee en drie waren streekgenoten van thuisatleet Van de Walle. Bij de vrouwen ging de zege naar Lies Vermont, voor Sofie Gallein. 

Lowie Dewitte is ook in goede doen. Een week na zijn zege in Zwevegem stapte hij in Roeselare als eerste uit het water, gevolgd door Sybren Baelde en Sven Vandenbroucke. In het fietsen kwamenn Vincent Van de Walle, Whytic Priem en Jasper Sabbe opzetten, gevolgd door Eduard Verstraete en Tim Van Daele. Na de eerste ronde was er een valpartij aan een rondpunt waarbij Sybren Baelde uitviel, hoewel hij net aan een sterke wedstrijd bezig was.

Er werd intussen hard gefietst waardoor de kopgroepen in stukken viel. Iets verder op volgde nog een achtervolgende groep met Jaron Vanhoutte, Korneel Lagae, Ruben Verkempinck, Kris Steyaert en nieuweling Vincent Santy die een uitstekende eerste wedstrijd deed voor de  Triatlon club van Roeselare.

Vooraan stond er in het lopen geen maat op Vincent Van de Walle. Die ging er onmiddellijk stevig vandoor. Achter hem probeer Whytic Priem de schade te beperken. Ondertussen schoof Eduard Verstraete op van een 5de  naar een 3de plaats met een goed loopnummer. Het was trouwens zijn rentree in de triatlon na een sabbatjaar. Naar het einde toe kon Vincent zijn voorsprong behouden en liep hij vrij gemakkelijk binnen als eerste. Vincent kon na een aantal deelnames aan deze wedstrijd voor de eerste keer de winst binnen halen. Ook Whytic Priem en Eduard Verstraete vervolledigden het podium, zodat dit wel erg Roeselaars getint was.

Vincent Van de Walle Whytic Priem

Bij de vrouwen haalde Lies Vermont het voor de ons onbekende Sofie Gallein. EFC-ITC atlete Margot Vandekerkhove pakte de derde plaats en Emilie Tack werd vierde. Sofie is een ex-Belgisch kampioene 3.000 meter steeple en haar uitstap naar de triatlonsport was dus meteen goed voor een podiumplaats.

Lies Vermont Roeselare 2017