Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mets beste klimmer, Adam overtuigend
Nieuws

Mets beste klimmer, Adam overtuigend

Tom Mets eau d heure 2017

De tweede manche van de UrbanTriSports 3Series leverde een mooie strijd op in een bewolkt maar gelukkig droog l’Eau d’Heure. Katrien Verstuyft deed een gooi naar de winst, maar moest meteen na het zwemmen de wedstrijd staken met een lekke tube in de wisselzone. Stefanie Adam nam de koppositie over in de zware fietsproef, met drie hellingen per fietsproef. Ze stond de leidersplaats niet meer af. Bij de mannen werd ook het verschil gemaakt tijdens de negen beklimmingen. Tom Mets toonde zich de sterkste en hield voldoende energie over in het looponderdeel.

De ontgoocheling was enorm bij Katrien Verstuyft. Ze kwam met een mooie voorsprong uit het koude water (16,8°) maar moest door een lekke band opgeven. “Ik ben enorm teleurgesteld,” vertelde ze ons. “De vorm is goed en deze wedstrijd moest mij liggen. Ik heb nog wel reservemateriaal mee, maar de auto staat op anderhalve kilometer van de wissel, dus dat heeft nog weinig zin,” aldus onze olympiër.

Christine Verdonck vertrok als eerste uit de wisselzone, met een dikke minuut voorsprong op Stefanie Adam. De winnares van de triatlon van Belfort vorige week ontbond opnieuw haar duivels op het pittige fietsparcours. Tijdens de drie ronden fietsen moest er drie keer per ronde geklommen worden, met onder andere de Petit Poggio. Adam reed meer dan drie minuten weg van de tegenstand en hield een ruime marge over aan de finish op Sandra Wassink-Hitzert en Christine Verdonck. De jonge Kelly Decaluwe werd knap vierde.

Bij de mannen had Alexis Krug een mooi gaatje op een select groepje achtervolgers met Stenn Goetstouwers, Tom Mets, David De Grooff en Wouter Vander Mast. Mets toonde zich de beste klimmer en reed meer dan een minuut weg van de achtervolgers. In het lopen vergrootte hij zijn voorsprong. Uiteindelijk kwam Mets nog te kort in de battle of the sexes. De 750 euro bonus waren dus voor Stefanie Adam. Maar Mets won wel glorieus de wedstrijd voor Goetstouwers en De Grooff. Alexis Krug snoepte in de slotkilometer nog kostbare punten voor de UrbanTriSports 3Series af van Wouter Vander Mast.