Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nick Thijs langs de binnenbocht in Zeebrugge
Nieuws

Nick Thijs langs de binnenbocht in Zeebrugge

Nick Thijs Haventriatlon

De Haventriatlon van Zeebrugge had niet alleen een onuitgegeven fietsparcours, met de inhuldiging van de gloednieuwe A11 door de triatleten, maar de sprinttriatlon kreeg ook een enorm spannend verloop. De wedstrijd werd pas beslist in de laatste bocht naar de finish. Bij de vrouwen bleven ze ook lang samen maar in het lopen stond er geen maat op Jolien Vandemoortele.

Bij de mannen kwamen ze met vier  gelijktijdig uit het water. Op de fiets bleven de koplopers mooi ronddraaien. Dus moest het lopen de beslissing brengen. Halfweg de 5 km lopen plaatsten Dennis Dieussaert en Nick Thijs een versnelling. De jonge Camiel Vandenbussche probeerde nog aan te klampen, maar moest als laatste lossen. Het zestienjarige toptalent van het Triatlon Brugge Team pakte een schitterende derde plaats. Voor de eerste plaats kregen we een superspannende sprint op leven en dood. Nick Thijs nam de binnenbocht en was met het voordeel van de laatste bocht net een fractie sneller dan Dennis Dieussaert. Zo nam Thijs revanche voor vorig jaar toen hij derde eindigde achter Kris Coddens en Koen Veramme.

Vandemoortele snelste loopster

Karlien De Waele stapte als eerste uit het water bij de vrouwen na 500 meter zwemmen. Maar in het fietsen kreeg ook zij gezelschap van een groepje met onder andere Bieke Trenson, Jolien Vandemoortele en Gina De Boeck. Met vijf doken ze na 20 km fietsen de wisselzone in. In de aflsuitende 5 km lopen was Jolien Vandemoortele duidelijk de snelste loopster. Ze nam meteen een mooie voorsprong en liep meteen naar de zege in nog altijd maar haar tweede triatlonseizoen… Bieke Trenson pakte net als in Oostkerke vorige week de tweede plaats en Karlien De Waele liep naar de derde plaats. Gina De Boeck had een offday. Boeckie finishte als 5de.