Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wie anders dan Wouter Simons in Genk?
Nieuws

Wie anders dan Wouter Simons in Genk?

Wouter Simons Wormstrong 2017
Kiveryn, Simons en Pex in Genk (foto: Johan Tack)

Zondag was er de Wormstrong triatlon van Genk en traditiegetrouw werd die gewonnen door Wouter Simons. Het was al de vijfde overwinning in Genk voor de jonge Limburger. Deze keer troefde hij Troy Kiverijn en Daan Pex af, al ging dat minder vlot dan verwacht. Bij de dames was er minder strijd. Ines Van Troyen won overtuigend.

Simons, de zoon van triatlonlegende Danny, moest deze keer stevig in de achtervolging want Daan Pex kwam als eerste uit het water met een voorsprong van 11 seconden op Troy Kiverijn en 1’07 op Wouter Simons. Daan Pex legde er ook in het fietsen de pees op en reed twee minuten weg van Kiveryn en Simons, die elkaar in de achtervolging vonden. In de afsluitende loopproef van 5 km was Wouter Simons duidelijk de snelste. Hij pakte de zege in 1u02’49 en had 1’17 voor op Kiveryn. Pex werd in 1u04’23 derde. Rob Carmans werd vierde voor beste master Jan Castro.

Ines Van Troyen wint in Genk (foto: Johan Tack)
Ines Van Troyen wint in Genk (foto: Johan Tack)

Bij de vrouwen ging Lien Peeters na 750 meter zwemmen aan de leiding, maar in het fietsen moest ze al snel Ines Van Troyen en Elke Vyncke voor zich dulden. Elke is de dochter van Eric, ex-Europees kampioen bij de masters in Almere in 1999, die in de jaren negentig en begin 2000 voor mooie resultaten zorgde. Ze kwam als eerste van de fiets met slechts negen seconden op Atriac-atlete Van Troyen. Ines maakte het vlot af in het lopen en won in 1u14’10. Bijna drie en een halve minuut later kwam TCM-atlete Lien Peeters als tweede binnen. De derde plaats was voor Elke Vyncke.