Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Swolfs na lange solo geklopt door Cool in Swike
Hannes Cool wint de swike (foto: Griet Tanghe)
Multisports

Swolfs na lange solo geklopt door Cool in Swike

Hannes Cool wint de swike (foto: Griet Tanghe)
Hannes Cool wint de swike (foto: Griet Tanghe)

Zondag stond zowel in als rond het Gaverdomein in Harelbeke alles in teken van de SWIKE. Een uniek concept waar we binnen de triathlonsport het lopen even achterwege laten. Sportshop Tricoo stond opnieuw in voor de organisatie van dit evenement waar zowel de korte (1,5-45) als de lange (2,5-80) afstand op het menu stond in een swim-bike concept…

Bij de lange afstand werd het zowel bij de heren als de dames een strijd om duimen en vingers van af te likken binnen dit toch wel knappe deelnemersveld. Na de 2,5 km swim kregen we bij de heren meteen 2 leiders met Wouter Monchy en jawel, Bart Colpaert. Luttele seconden later kwam titelverdediger Sanne Swolfs uit het water die er na een snelle wissel meteen alleen van doorging, het begin van een lange solo. Bart Colpaert verloor de voeling voorin doordat die onder andere van het parcours raakte. Ondertussen had met Maxime Verstraete, Hannes Cool en Bart Vantorre zich een achtervolgingstrio gevormd die jacht zou maken op leider Swolfs.

Wouter Monchy werd door dit trio ingehaald maar Sanne Swolfs wist na de 5 plaatselijke rondes uit de greep van deze groep te blijven. In de laatste strook van 8 km richting aankomst zette Hannes Cool zijn beslissende aanval in om het tweetal Verstraete-Vantorre van zich af te schudden. In de technische zone nam Hannes de nodige risico’s en wist daarmee een kleine kloof te slaan. De tweede plaats leek binnen toen hij bij het naderen van het Gaverdomein de moto’s zag rijden die bij leider Sanne Swolfs reden. In de laatste kilometer moest de XCD-atleet nog alles op alles zetten om zijn titel te verlengen maar tevergeefs… Hannes Cool nam in extremis nog de leiding en wist daarmee de tweede editie van deze SWIKE op z’n naam te schrijven. Maxime Verstraete kwam eveneens nog sterk opzetten en nam zo de 2de plaats voor de onfortuinlijke Sanne Swolfs die na een straffe solo op de 3de plaats strandde en zo net Bart Vantorre nog achter zich liet.

Stefanie Adam bijna twee dagen op rij

Blomme, Coysman en Adam (foto: Griet Tanghe)
Blomme, Coysman en Adam (foto: Griet Tanghe)

 

Bij de dames werd het ook een strijd die pas in de laatste kilometer werd beslecht. Na het zwemmen nam Stefanie Adam resoluut de leiding. Joke Coysman kwam met een ruime minuut achterstand  uit het water en had nu 80 km de tijd om deze achterstand om te buigen. Maar zoals bij de heren wist Stefanie tijdens de 5 plaatselijke rondes uit de greep te blijven van de ETZ-dame tot de laatste 8 km… Bij het naderen van Harelbeke kreeg Joke Coysman de 3MD-atlete in het vizier. De twee dames kwamen bij elkaar en het werd een spel van haasje-over. Joke Coysman slaagde er alsnog in een kleine kloof te slaan die ze gestaag kon uitbouwen naar een voorsprong van 10 seconden waardoor de zege naar haar ging, een ongetwijfeld deugddoende zege. Stefanie Adam werd een dag na naar zege in l’Eau d’Heure teleurgesteld tweede. Even later legde Marieke Blomme beslag op de 3de plaats.

Naast de lange stond er ook een korte afstand op het menu. Bij de mannen ging NLT-atleet Bert Decoene na een snelle zwembeurt als eerste het fietsparcours op. Sam Govaert kwam eveneens solo als 2de uit het water en de hardrijder van het LTTD-team zette meteen de achtervolging in. Sam Govaert duldde geen tegenstand en nam resoluut de leiding die hij ronde per ronde steeds meer zou uitbouwen. Met een ruime voorsprong ging Govaert met de bloemen aan de haal.

De dames kregen ook hun eigen strijd binnen deze korte afstand al was er van enige strijd niet veel sprake. Sharon Van Leuven kwam als snelste zwemster uit het water en deed datzelfde stukje nog eens over op de fiets en nam daarmee de zege op de korte afstand.