Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jessy Beynaerts derde in halve TRI.Amsterdam
Nieuws

Jessy Beynaerts derde in halve TRI.Amsterdam

Triamsterdam bike 2017

In de wandelgangen deed het gerucht de ronde dat de TRI.Amstedam een verderzetting zou zijn van de ICAN wedstrijd die daar in 2016 zijn laatste editie beleefde. Niets is minder waar, TRI.Amsterdam is een volledig nieuw concept van Lars Vreugdenhil en zijn ploeg van de Amsterdamse Triahlons en bevat zowel de olympische als de halve afstand, beide niet-stayer. De eerste editie werd getekend door een samenloop van strakke organisatie, mooi weer en een allegaartje aan atleten uit 26 landen, afkomstige van alle 6 de continenten (onze excuses aan de pinguïns voor deze discriminatie). Er stonden ook een paar sterke Belgen aan de start.

De rolling-start van de halve afstand werd gegeven om acht uur ’s ochtends en al snel werden de machtsverhoudingen bij de heren duidelijk. De oudste van de broertjes Brons, Omar, wist de lijn van zijn snelle zwemstart door te trekken en werkte de hele afstand solo af. Voor de rest van het podium was het een haasje over tussen Daniel Nagel en ex-olympiër (Sydney 2000) Eric van der Linden. Na een snel loopnummer (het snelste van het pak) wist de Adelaar van Schagen de tweede plaats te verzilveren. Daniel moest alsnog de duimen leggen tegen Niels Esmeijer, gewezen vice-Europees kampioen AG LD, die het podium vervolledigde. Tom Verelst werd de eerste Belg op een vijfde plaats.

Drie en vier voor SJKT

Jessy Beynaerts Delphine Vanloot Amsterdam 2017

Ook bij de vrouwen was het tot het lopen wachten tot er zicht kwam op hoe het podium er zou uitzien. Tracy Markham moest na een snel zwemnummer Els Visser over haar laten gaan op de fiets. Els zou ook bij het lopen deze positie niet meer afgeven en doorstomen naar het hoogste schavotje. Tracy kon haar voorsprong op de dichtste achtervolgers verzilveren. In deze wedstrijd was Jessy Beynaerts terug van weggeweest na een ongelukkige episode in de halve van Leuven. Van start tot finish lag zij op de derde plaats en werd zo eerste Belgische met een nipte voorsprong op stadsgenoot Delphine Vanloot.

De olympische afstand startte een uurtje later en bij de mannen speelde een gelijkaardig scenario zich af. Vincenz Frey ging er samen met Martin Hernandez Munoz vandoor tijdens het zwemmen en werd niet meer teruggezien tot aan de meet. Frans van Heteren en Tom van Gulik konden na een achtervolgingsrace de tweede en derde stek veiligstellen. Christian Wolf werd eerste Belg op een 70e plaats.

Bij de vrouwen wist Iris Dijkstra na een zwemnummer waar ze pas als zesde uit het water kwam het hele pak, met uitzondering van Chloe Scotchbrook, op te rollen op de fiets. Deze laatste moest er tijdens het lopen ook aan geloven, maar wist toch nog de tweede plek vast te houden. Het podium werd vervolledigd door Kristy van der Geest. In deze wedstrijd stonden, voor zover uw dienaar kan zien, geen Belgen aan de start.