Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laurens en Geldhof zegevieren in Kortrijk
Duathlon

Laurens en Geldhof zegevieren in Kortrijk

Kortrijk 2017 13

Zoals eerder vermeld ging Kortrijk voor een nieuw concept. Dit maal werd voor de duatlon ook gekozen voor een niet-stayerwedstrijd wat toch wel een ander beeld vormt dan wat we in Kortrijk gewoon zijn. Geen gebruikelijke grupetto’s die voorbijraasden maar een strijd van man tegen man. In de eerste loopproef van 6km verdeeld over 2 rondes ging het er hard aan toe. Meteen werd een kopgroep van 3 man gevormd die met een grote voorsprong de wissel binnengingen: titelverdediger Jan Petralia, teamgenoot Glen Laurens en Angelo Vandecasteele. Na de passage van de eerste van twee fietsronden moest Angelo Vandecasteele de rol vooraan lossen ten opzichte van de Domo-scott tandem. Jan Petralia probeerde Glen Laurens er nog af te schudden omdat die in het eerste lopen een goede indruk naliet maar tevergeefs. Met z’n tweeën kwamen ze de wissel binnen en op de volgende drie kilometer stond er geen maat op Glen Laurens die na z’n eerdere zege in 2013 voor de tweede keer mocht zegevieren in Kortrijk. Jan Petralia had zich snel neergelegd bij het meesterschap van z’n teamgenoot en werd knap tweede. Op de derde plaats was het wachten op Angelo Vandecasteele maar die had in het fietsen Gatien Bossaer zien voorbij rijden die met de snelste fietstijd jacht maakte op het podium. Gatien hield aan de streep genoeg voorsprong over op de man van het SolidPharma team. Bert Dewaele legde beslag op de 5de plaats en ETZ-voorzitter Diederik Derijcke beschikt duidelijk terug over de goeie form met een 6de stek.

Kortrijk 2017 2

Bij de dames was het uitkijken of de hegemonie van Ilse Geldhof in haar laatste seizoen zou worden doorbroken. Na de eerste loopronde kon enkel nog ETZ teamgenoot Kim Nulens de dame uit Boezinge bijbenen maar in de tweede rond was ook zij er aan voor de moeite. Met een voorsprong van 20 seconden kwam ze de wissel binnen en ging ze er meteen vandoor. Bij de doortocht lag Ilse nog steeds op kop maar van Kim Nulens was er ondertussen geen sprake meer. Die derde ETZ dame, Deborah Ghyselen kwam wel sterk opzetten nadat ze een minuut moest prijsgeven in de loopproef en even later zou ze ook de aansluiting vinden met Ilse. Samen trokken ze de loopschoenen aan om dan uit te maken wie deze editie op haar naam mocht schrijven. Maar wat met Kim Nulens? Die was in de eerste ronde verkeerd gereden en was zo volledig de voeling met koppositie verloren. Ze zou alsnog vierde eindigen. Ondertussen was Ilse Geldhof begonnen aan een nieuwe solo, ze liet Ghyselen achter en pakte zo voor de 6de keer op 7 edities de overwinning in Kortrijk. Deborah Ghyselen werd zeer knap tweede en de laatste podiumplaats was weggelegd voor Lotte Claes.

Kortrijk dua 2017