Claire Michel grijpt net naast Europese titel in spurt
Belgium3Team

Claire Michel start Dusseldorf EK 2017
Claire Michel vlak voor de start in Dusseldorf (foto: 3athlon.be/Joris Sels)

Toen Claire Michel na de eerste loopronde als eerste van de kopgroep passeerde op het EK sprinttriatlon in Dusseldorf leek een Belgische medaille in de maak. Na een zo goed als perfecte wedstrijd besliste een zinderend eindspurtje er anders over. Maar het werd wel een bijzonder mooie vierde plaats, al blijft dat de meest ondankbare plaats.

Claire Michel heeft in de winter veel geïnvesteerd in de zwemtrainingen en vooral op de sprinttriatlons laat zich dat op internationaal vlak voelen. Ook in Dusseldorf deed ze het erg goed in de 750 meter zwemmen. In de 20 km fietsen zat ze mee in de kopgroep. Helaas volgde een mindere wissel waardoor ze pas in 21ste positie begon te lopen. Maar ze rukte wel op van de 21ste plaats naar de 1ste plaats na 2,5 km lopen. In de slotronde van 2,5 km stormden de dames met zijn vieren naar de streep. In de spurt maakte Claire de verkeerde keuze in de laatste bocht. De Duitse Laura Lindemann pakte voor eigen volk het goud in 1u03’35 voor de Zwitserse Jolanda Annen (1u03’38) en de Tsjechische Vendula Frintova (1u03’38). Claire Michel werd vierde in 1u03’39.

Op de facebookpagina van 3athlon.be kon u dankzij Joris Sels, onze man ter plaatse, de finish mee live volgen:

Voor Claire is deze 4de plaats opnieuw de bevestiging van een sterk seizoen. Vorige week werd ze nog knap vijfde in Kitzbuhel op het Europees kampioenschap over de olympische afstand. Ook toen finishte ze op een zucht van de medailles…