Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vandendriessche wint nu ook Brugge
Nieuws

Vandendriessche wint nu ook Brugge

Kenneth Vandendriessche Brugge win

Kenneth Vandendriessche zit in topvorm. Een week na zijn allereerste 70.3 Ironman overwinning in Luxemburg pakte de West-Vlaming dit weekend ook de overwinning in de prestigieuze kwarttriatlon van Brugge. Titelverdediger Stenn Goetstouwers, die vorig jaar nog sneller was dan Vandendriessche, moest deze keer zijn meerdere erkennen in Kenneth in het lopen. Bij de dames won Katrien Verstuyft overtuigend voor het jonge talent Hanne De Vet.

Kenneth Vanden Driessche bike Brugge

Het was Pamphiel Pareyn die als eerste uit de Brugse Reien stapte na 1.000 meter zwemmen. 20 seconden achter hem volgden Sybren Baelde en Stenn Goetstouwers. Vandendriessche beperkte de schade tot anderhalve minuut op Goetstouwers en ging op de fiets meteen in de achtervolging. Nog voor halfweg had hij Goetstouwers al te pakken en even later moest ook eenzame leider Pareyn er aan geloven.

Stenn Goetstouwers Brugge bike

In de 10 km lopen bleek Kenneth Vandendriessche de snelste en hij pakte in 1u49’38 de overwinning. Goetstouwers werd tweede op 1’50. Vincent Van de Walle, trainingsmaatje van Vandendriessche, maakte het feestje compleet met een derde plaats. Hij stormde in de slotfase nog voorbij Pamphiel Pareyn (4de), Sanne Swolfs (5de) en Hannes Cool (6de).

Vincent Van de Walle bike 2 Brugge

“Het is fantastisch om in Brugge te winnen,” reageerde Kenneth. “Al was ik niet echt tevreden van mijn zwemmen. Ik verloor te veel tijd en moest weer vol aan de bak op de fiets. Maar de vorm is nog altijd goed en de rest van de wedstrijd liep perfect. En ik ben nog extra blij met de derde plaats van Vincent,” aldus de winnaar, die zijn zege vierde met coach Luc Van Lierde.

Kenneth Vandendriessche Luc Van Lierde Brugge

Discussie over stayeren bij vrouwen 

Bij de vrouwen startte Charlotte Deldaele sterk, maar ze kreeg ex-olympiër Katrien Verstuyft achter zich aan. De Antwerpse toonde zich de sterkste en pakte een ruime overwinning.

Katrien Verstuyft wint Brugge

Het jonge 185-Vaillant-Sportoase talent Hanne De Vet nam de tweede plaats in na een sterke wedstrijd. Charlotte Deldaele mocht eerst nog mee op de podiumfoto bij onze fotograaf Mario Vanacker, maar kreeg nadien na heel wat discussie te horen dat ze door stayeren uit de uitslag geschrapt werd. Zo schoof Joke Coysman door naar de derde plaats.

Charlotte Deldaele Brugge bike

Brugge 2017

Foto’s door Mario Vanacker

Vincent Van de Walle Brugge bike 1 Kenneth Vandendriessche bike front Brugge Hanne De Vet Brugge bike

Joke Coysman Brugge Hanne De Vet finish Brugge