Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie Belgen in top-10 in Indeland triatlon in Duitsland
Nieuws

Drie Belgen in top-10 in Indeland triatlon in Duitsland

Indeland triatlon swim

We hadden dit weekend Brugge, Eeklo, Retie, Brasschaat en Seneffe, met vlak over de grens nog Oud-Gastel én het EK sprint in Dusseldorf. Dat was qua keuze blijkbaar nog niet voldoende voor een groot aantal Belgische atleten, want in het Duitse Indeland stonden nog heel wat landgenoten aan de start. En met succes… Op de halve triatlon werd Nicolas Auverdin vijfde. En er finishten nog twee andere Belgen in de top-10.

Auverdin verloor een dikke vier minuten in de 2 km zwemmen, maar rukte stelselmatig op in het fietsen. Met een snelle halve marathon (1u17) liep hij naar de vijfde plaats en de winst in de M35 age group. Twee sterke Duitsers maakten er een tweestrijd van. Simon Jung, eerder dit jaar nog tweede in de Japanse Strongman achter Cam Brown, pakte de zege in 3u53’20. Johann Ackermann werd 1’27 later tweede en de Nederlander Dave Rost pakte de derde plaats  in 4u00’08. Nicolas Auverdin deed er 4u06’37 over.

Op plaats 8 vinden we Wouter Wuilmus die het in een prestigestrijd met zijn ploegmaat Wim Van Linden haalde. Wouter finishte in 4u11’29. Wim werd tiende in 4u15’00. Fabrice Cuipers en Koen ‘Flor’ Vanderbeke werden 15de en 16de. Jens Roegiers werd achtste op de kwarttriatlon. Gaby Andres pakte bij de vrouwen op de kwart de vijfde plaats.

Uitslagen Indeland