Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Lierde wint nog eens kwarttriatlon
Nieuws

Van Lierde wint nog eens kwarttriatlon

Van Lierde Sable d'Olonnes 2017

Het gebeurt niet vaak dat Frederik Van Lierde nog eens opduikt in een kwarttriatlon. De wereldkampioen Ironman van 2013 heeft nog altijd een aantal Belgische titels op de olympische afstand achter zijn naam en was meermaals succesvol op de kwart voor hij overschakelde naar het langere werk. Dit weekend keerde hij terug naar zijn oude liefde, en mét succes. Frederik won de internationale triatlon in les Sables d’Olonne.

Dat onze landgenoot aan de start stond, was geen verrassing. In december 2016 maakte hij de overstap van het Leie Triatlon Team Deinze naar zijn Franse club Les Sables Vendée Triathlon. In hun thuiswedstrijd kon hij niet ontbreken en het was een goeie voorbereiding op de Ironman van Nice. Frederik ging in les Sables d’Olonne van start tot finish aan de leiding. Hij kwam al met ruime voorsprong als eerste uit het Lac du Tanchet. Hij pakte meteen meer dan anderhalve minuut op de concurrentie en in de 40 km fietsen werd de voorsprong nog groter. Frederik telde meer dan zes minuten voorsprong op ploegmaat Yann Rocheteau. Die kwam ook in het lopen niet meer opzetten en dus was de zege overtuigend voor Van Lierde. Hij won in 1u52’25. Rocheteau kwam bijna zeven minuten later als tweede binnen en Benjamin Chiron werd derde.

2 Chrono TRIATHLON Ind.Detaille