Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Luk, Jan, Yannick en Vero via Klagenfurt naar Hawaii
Nieuws

Luk, Jan, Yannick en Vero via Klagenfurt naar Hawaii

Vero De Deene Klagenfurt

Dit weekend stond de Ironman van Klagenfurt op het programma, één van de grootste en populairste wedstrijden in de wereld. Dit jaar geen Marino Vanhoenacker aan de start in Oostenrijk. De achtvoudige winnaar legt zijn doelstelling ergens anders dit jaar maar was wel aanwezig langs het parcours om de talloze atleten een hart onder de riem te steken. Onder die vele atleten kwamen er 67 landgenoten aan de start en na afloop waren we twee Hawaii tickets rijker. We plaatsen hier graag enkele prestaties in de kijker.

Bij de pro’s stond er slechts één Belg aan de start met Tim Brydenbach. Helaas kende de man van het LTTD-team niet zijn beste dag. Na een goed zwemnummer kwam Tim als 3de pro uit het water maar in het fietsen moest hij heel wat plaatsen toegeven. Toen was duidelijk dat een topprestatie moeilijk zou worden. Tim zette weliswaar door en knokte zich in de afsluitende marathon naar een 12de plaats algemeen. Na z’n knappe 3de plaats op de IM 70.3 in Luxembourg had de Belg zeker op meer gehoopt, maar we zijn ervan overtuigd dat we nog vele topprestaties van deze man mogen verwachten. De strijd bij de pro’s werd gewonnen door wie anders dan Jan Frodeno. De tweevoudige Hawaii winnaar kwam als eerste uit het water, klokte de snelste fietstijd en met een marathon van 2:46:09 schreef de Duitser voor de eerste maal deze Ironman Austria-Kärnten op z’n naam. Eneko Llanos en Viktor Zyemtsev mochten mee op het podium.

Bij de dames ging de overwinning na een spannende strijd naar de thuisatlete Eva Wutti. Na het fietsen kwam ze als 3de dame de wissel binnen na het duo Abraham-Vesterby maar met een marathon onder de 3 uur kon ze toch de zege grijpen. Minder dan twee minuten later ging de 2de plaats naar de Brits Corinne Abraham en Michelle Vesterby, de Deense atlete die wordt getraind door Luc van Lierde, werd mooi derde.

Derde plaats niet voldoende voor Instagram fenomeen

Bij de Belgische Age-groupers mochten we ook twee podiumplaatsen noteren en we zijn ook enkele Hawaii-gangers rijker voor in oktober later dit jaar. Eén van die Hawaii-tickets gaat naar Lentriac-atlete Veronique De Deene. De atlete die wordt getraind door Stijn Demeulemeester haalde een derde stek in haar age-group en mocht een dag later haar Hawaii-slot ophalen. Ook een derde plaats in de age-group 25-29 was er voor Elien Janssen. De atlete met het populaire instagram profiel had wel gehoopt op meer. Een tijd onder de 10 uur en Hawaii ticket was het doel maar ze moest zich tevreden stellen met een eindtijd van 10u29, toch zijn we ervan overtuigd dat we in de toekomst de dame uit Genk in Kona mogen verwelkomen. Vanessa Cuyvers tenslotte mocht tekenen voor een 4de plaats bij de categorie 35-39, maar ze liet haar ticket voor Hawaii aan zich voorbijgaan.

 

Well, Ironman Klagenfurt.. Let’s say that I’m really disappointed. 😟 Felt so strong the last weeks and days, absolutely ready and excited for raceday. Swim didn’t pass like what I hoped for, came out of the water in 1h04. Set my mind on the bike course, but already felt after a few kilometers that my legs weren’t good at all. Wouldn’t give up so I gave it my all on the bike (what I guess was a bit to much in these circumstances.. 😶), bike time 5h16. But then the real entree to hell still had to come.. Run was 42K of pain and thoughts of giving up. Body felt so empty.. At the end I’m glad I didn’t gave up, finished my race in 10h29, 3rd in my age-group. Feelings of disappointment aren’t totally gone yet but they are slowly making place for new plans. First taking my time to recover and set the mind free.. . Many thanks to all the volunteers, supporters, family and friends for cheering me up, you guys are amazing! 💜 . Special thanks to my lovely husband, my biggest support, who is always there for me. Who will always believe in me and never give up on me. No words can describe how much you mean to me. ❤️ @simonbaerts . . . #ironman #ironmantri #triathlete #triathlon #imaustria #swimbikerun #swim #bike #run #lake #worthersee #runitfast #instarunners #austria #klagenfurt #clouds #mountains #nature #dissapointed #badday #nopower #beautiful #vegan #plantbased #veganathlete #veganpower #clifbar #feedyouradventure

A post shared by Elien Janssen (@elien_janssen) on

Van de Wielle hoest bloed op

Luk Tijsmans Klagenfurt 2017

Ook bij de heren zien we later dit jaar twee atleten terug op ‘The Big Island’. Luk Tijsmans klokte af in 9:23:23 en werd daarmee 6de in de age-group 45-49. Later dit jaar zien we de man van de Brasschaatse Triathlon Club dus terug in Kona. We noteren ook een sublieme prestatie van Jan De Clercq die naast een 6de plaats in zijn categorie ook nog eens een top 30 algemeen behaalde. En ook hij mag zijn koffers voor Kona pakken, net zoals Yannick Antoine die een vierde Belgische ticket veroverde in Klagenfurt.

 

Minder goed verging het atleet Wim Van De Wielle. Hij werd pas 18de in de agegroup 35-39, maar dat had vooral een fysieke oorzaak. Tijdens het lopen hoestte de 3Coach trainer bloed op. Op doktersbevel stopte hij met lopen, maar hij wandelde de wedstrijd verder uit.

“Na 21 km lopen begon ik bloed op te hoesten. Ik liep toen 3de bij deage groupers. Ik heb dit probleem al eerder gehad en verbod gekregen van de dokter om te lopen indien dit terug zou komen. Dus heb ik dan maar wat gejogd en gewandeld. Na de wedstrijd had ik eerst nog dopingcontrole en dan ging het naar het ziekenhuis voor onderzoek. Daar was duidelijk in de bovenste luchtwegen wat schade te zien. Er is nog verder onderzoek nodig. Ik ben toch blij dat ik heb uitgestapt… Ook een ervaring,” aldus de immer sympathieke Wim. We wensen hem nu al veel beterschap toe!

In totaal haalden 64 van de 67 gestarte landgenoten de finish in Klagenfurt.

Klagenfurt BE 2017