Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stijn en debutante Kristel verrassen in Gravelines
Nieuws

Stijn en debutante Kristel verrassen in Gravelines

Stijn Roelens Kristel Polet Gravelines

Feest dit weekend in Vilvoorde en Nossegem, want in de Chtriman in Gravelines waren er twee overwinning voor Tribe Vilvoorde, gesponsord door 3athlon.be partner BAIK Nossegem. Vooral de zege van Kristel Polet was indrukwekkend, want zij stond voor het eerst aan de start van een volledige triatlon. En ook de winst van Stijn Roelens was enigszins verrassend te noemen, want ondanks zijn sterke capaciteiten op de lange afstand is Roelens nooit een echte veelwinnaar geworden. In het Noorden van Frankrijk was het dit weekend dus wel prijs, en niet alleen in de volledige triatlon. Ook op de halve en in de LD duatlon waren de Belgen superieur.

Stijn Roelens deelde zijn wedstrijd perfect in. “Ik heb het zwemmen rustig gecontroleerd aangepakt en kwam met de kopgroep uit het water. Dankzij een snelle wissel was ik als eerste weg op de fiets. Ik heb 160 km samen gefietst met Jonathan Colon (die 14de zou worden) om hem bij de 4de beklimming van de Wattenberg achter te laten. Na 50 km kwam er ons een plaatselijke hardrijder voorbijgevlogen die we wijselijk hebben laten gaan. Stelselmatig bouwde hij zijn voorsprong uit om aan de marathon met 11 minuten bonus te beginnen. Ik ben zelf als 2de de laatste wissel binnengekomen.
 
Na de eerste van vier rondes had ik al bijna vijf minuten achterstand goed gemaakt en na 24 km had ik de leidersplaats te pakken om deze niet meer af te geven. Pieter Sacré kwam dankzij een sterke marathon nog sterk op zetten maar mijn voorsprong was voldoende om de zege te pakken. Stephane Vandamme van MTT werd nog knap vierde,” aldus Stijn. Die won de Chtriman in 9u11’24. Driekant Lovendegem-atleet Pieter Sacré pakte al even verrassend de tweede plaats (al kregen we van insiders van Driekant, de club van Keizer Karel Blondeel, te horen dat het sinds de laatste trainingen voor hen geen verrassing meer is). Pieter finishte in 9u14’30. Stephane Vandamme was vierde in 9u31’37.

Bij debuut winnen ondanks 6 minuten penalty

Kristel Polet Gravelines

Kristel Polet deed in haar allereerste volledige triatlon een ‘Luc Van Lierdeke’… Ondanks een omstreden penalty van zes minuten na het fietsonderdeel pakte de Tribe-atlete meteen ook haar eerste grote overwinning. “Ik stond met heel veel twijfels aan de start van mijn eerste volledige triatlon. Mijn doel was om hem uit te doen en gewoon aan te komen. Maar het werd veel meer dan dat. Ik won in een tijd van 10u45’26, inclusief een penalty van zes minuten, al voelde ik me naast kleppers als Stijn en Stephane op het podium toch als een toeriste hoor. Voor wie ooit aan een volledige triatlon wil beginnen, wil ik alvast als tip meegeven dat het verschil echt wel in het lopen gemaakt wordt,” aldus winnares Kristel Polet. Kristel Knaepen werd op bijna 45 minuten tweede en Sylvie Six was derde. De bij ons ook erg gekende (en geliefde) Bianca Van De Kieboom werd knap vierde.

Ook halve en duatlon gaan naar België

Alleen bij de vrouwen op de halve afstand ging de winst naar Frankrijk, voor de rest was het één groot Belgisch feest in Gravelines. In Frans-Vlaanderen noemen ze het daar dan ook gewoon Grevelingen. De jonge Quentin Dalaiden won de halve triatlon in 4u02’30. Op 1’19 van de Waalse topper, nog maar aan zijn derde triatlonseizoen toe, kwam Arne Devliegher als tweede binnen. Guillaume Montoisy pakte de derde plaats in 4u07’31. De Francaise Yessica Perez won overtuigend de wedstrijd bij de vrouwen. Charlotte Mensaert pakte op ruime achterstand de tweede plaats en chickte daarbij nog even haar Midlon ploegmaat Wim Fierens 🙂 Céline Bastien van de Sharks werd derde.

In de duatlon gingen de overwinningen naar Jan Meysmans en Deborah Ghyselen. Jan haalde het in 3u32’21 voor Sergio Strollo en onze landgenoot Diederik Derijcke. Diens ETZ-ploegmaat Dimitri Catteeuw werd vijfde. Deborah haalde het in 3u53’57 en werd achtste overall.

Uitslagen Gravelines