Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alleen wereldkampioen beter in het slijk dan Luxem
Multisports

Alleen wereldkampioen beter in het slijk dan Luxem

Luxem xterra france 2017

Vrijdag werd Yeray Luxem nog vierde in de T3 Team Series sprinttriatlon in Geraardsbergen, maar zijn echte piek lag twee dagen later een paar honderd kilometer zuidelijker. Onze Belgische kampioen cross triatlon showde voor het eerst zijn gloednieuwe tricolore uitrusting in de Xterra France in Xonrupt. Vlakbij het bij triatleten erg gekende Gerardmer pakte Yeray een schitterende tweede plaats. Alleen meervoudig wereldkampioen Ruben Ruzafa was in een echte modderwedstrijd beter dan onze kampioen. Het was loodzwaar in Xonrupt. Ruim een kwart van de deelnemers moest opgeven…

Yeray verloor zondag nauwelijks terrein op Ruzafa in het zwemmen, maar op een bijzonder zwaar parcours was het door het slijk ploeteren geblazen. Specialist Ruzafa knalde vijf minuten weg van Luxem op de fiets. Yeray had nog een sterk loopnummer in de benen en maakte nog drie minuten goed. Dat leverde hem een verdiende tweede plaats op achter de ongenaakbare Ruzafa. Arthur Forrisier werd derde, Bradley Weiss vierde. Josiah Middaugh, de 2015-wereldkampioen, werd pas vijfde.

Geert Lauryssen pakte de twintigste plaats en Tim Van Daele finishte op de 24ste plaats, vlak voor Mathieu Neyrinck die tweede werd in zijn age group. Corentin Nicolas werd 31ste, goed voor age group winst. In dezelfde age group pakte Johan Goubau brons met een 40ste plaats overall.

Inge Roelandt wint age group

Bij de vrouwen was de zege voor Laura Philipp. De Duitse was de beste in de modder en won met maar liefst acht minuten voorsprong op Brigitta Poor, toch ook niet van de minsten. Helena Erbenova, winnares van de Xterra Belgium een paar weken geleden, werd derde. Wij keken vooral uit naar Inge Roelandt. Zij is niet meteen specialiste in cross triatlon maar pakte toch een mooie veertiende plaats. Daarmee won ze haar age group op overtuigende wijze. Ook Sjoukje Dufoer mocht na afloop naar het podium. Zij pakte zilver in haar age group na een wedstrijd van meer dan vijf uur.

Slechts 604 van de 825 gestarte atleten haalden de finish in Xonrupt.

Uitslagen