Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zeeland kleurt Belgisch in Wilhelminadorp
Nieuws

Zeeland kleurt Belgisch in Wilhelminadorp

Dieter Staelens Wilhelminadorp

Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen hebben tegenwoordig niet zo veel triatlons meer, maar gelukkig is er Wilhelminadorp, een kleine plaats waarvan de meeste Belgen denken dat het nog Zeeuws-Vlaanderen is, maar dat effectief aan de overzijde van het water in Zuid-Beveland ligt. Dat was dit weekend ook een gelegenheid voor veel Belgen om vlak over de grens zich te meten met de Nederlandse triatleten. Vooral de mannen van het Meetjesland lieten zich in Wilhelminadorp gelden, met Dieter Staelens en Kevin Strubbe op kop. 

De triatlonsport vind zijn terugweg naar het Nederlandse Zeeland. Waar er vroeger veel triatlons waren, stonden er de laatste jaren slechts een beperkt aantal wedstrijden op de Zeeuwse kalender. Dit blijkt nu te veranderen. Gisteren werd de 2de editie van de ‘Cios Goes-Breda & Koole Sport triathlon’ te Wilhelminadorp georganiseerd. Dit in een klein dorpje over de Westerschelde nabij Goes. De sprintafstand non drafting was een kluifje naar de hand van Lttd-atleet Dieter Staelens. Want na 500 meter zwemmen nam hij al een ruime voorsprong op eerste achtervolgende zwemster Nikita Den Ouden en de rest van het pak.

Eenmaal op de fiets maakte Zeeuwse topper Remy Vasseur aka de Speer van Zeeland (die in zijn carriere maar liefst 40 triatlons wist te winnen) jacht op Staelens. Kort daarachter zaten Luijbrechts en Van Tongeren. Van Tongeren (trainer bij atletiekclub Dynamica) behaalde reeds een 2de en 3de plaats op het NK duatlon, en kan dus best een stukje hardrijden. Ze kwamen echter geen seconde dichter op de leider. De andere Belg, die samen met Staelens was afgezakt naar Wilhelminadorp, Kevin Strubbe (Smo-Specialized) kwam als 15de uit het water maar wist, buiten Staelens, alle andere atleten op te rollen in het fietsonderdeel en begon zo samen met Van Tongeren aan de afsluitende 5 kilometer.

Staelens was buiten schot en haalde de finish na 57 minuten en 55 seconden. 1 minuut en 44 seconden na de winnaar moest Strubbe zich nog reppen om zijn tweede plaats veilig te stellen. Hij liep het looponderdeel in 17’20” (17km/u) om zo van Tongeren af te houden. Deze werd kort gevolgd door Luijbrechts en Vasseur. Bij de dames wist Nelleke Baldé (Tvs’ 90), Nikita Den Ouden tijdens het fietsen bij te halen en achter te laten om in het lopen niet meer bedreigd te worden. Jarita van Der Have werd derde.