Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jim Thijs pakt elfde zege, Betta kampioen cross triatlon
Multisports

Jim Thijs pakt elfde zege, Betta kampioen cross triatlon

Jim Betta Sardinia cross triatlon

Het was een topweekend vorige week voor de familie Thijs-Curridori. Het bekendste triatlonkoppel van Sardinië, Jim Thijs en Betta Curridori, deed opnieuw waar ze de laatste tijd zo goed in zijn. Samen een wedstrijd winnen. Jim pakte zijn elfde seizoenszege, Betta werd cross-triatlon kampioene van Sardinië. Ondertussen amuseerde papa Valerio Curridori zich in Geraardsbergen waar hij tweede werd in zijn age group tijdens de halve Challenge triatlon.

In Sorso, een badplaats in het noorden van Sardinië nabij Sassari, hebben Elisabetta Curridori en Jim Thijs het kampioenschap van Sardinië Cross Triathlon gewonnen. Curridori kwam als tweede uit een woelige zee, maar reed meteen naar de leiding. Na 20km mountainbiken begon ze met ruime voorsprong aan de loopproef. Ook tijdens het lopen bleek ze de snelste te zijn waardoor ze met groot overmacht de titel veroverde. Mura finishte als 2de, Sgaravato werd 3de.

Jim Thijs swim exit kamp Sardinie cross tri

De wedstrijd bij de heren was een pak spannender. Thijs kwam met een kopgroep van een 6 tal atleten uit het water. Op een zanderig vlak parcours met veel draaien en keren bleek Thijs de beste te zijn, maar de verschillen bleven erg klein. Met amper 20 seconden voorsprong op Lele Aru begon Thijs aan de afsluitende loopproef van 6km. In de eerste kilometers leek het er op dat Aru de kloof zou dichten, maar halfweg was het bij hem op. Thijs had wel voldoende over en kon zo toch nog een comfortabele voorsprong uitbouwen. Daniele Fraoni werd 3de.
 
Jim Thijs Sardinie cross tri bike
 
Voor Thijs was het al zijn 11de zege van het jaar. Na een lange periode van opeenvolgende wedstrijden begint nu voor hem de opbouw naar de tweede helft van het wedstrijdseizoen. 

Hard werken, veel testen

“Vorig jaar had ik voor mezelf als doel gesteld om alle cross en stayertriatlons en duatlons in Sardinië te winnen. Dat betekende 11 races in 4 maanden, dus bijna non-stop wedstrijden. De grootste uitdaging? Ik had nog nooit een wegtriatlon gewonnen in Sardinië en dat komt vooral door mijn mindere zwemmen. En om klaar te zijn voor alle soorten, afstanden, wedstrijden en omstandigheden, mocht er ook niks misgaan tijdens de voorbereiding en de wedstrijden. Maar ik heb me goed voorbereid. Ik verzamelde het beste materiaal en heb heel veel getest om mechanische problemen te vermijden. Om mijn zwemmen te verbeteren heb ik me als een gek op het zwemmen gestort. Zwemsessies van 10 km, 7 uur lange fietstrochten en 3 uur looptochten maakten met sterk en het vertrouwen groeide. En het werkt! Nu, op een leeftijd van 37 jaar, zwem ik sneller dan ooit en in alle triatlons was ik mee met de kopgroep. Het resultaat: ik heb mijn doel voor het eerste deel van 2017 behaald en won alle 11 races,” aldus Jimbo.