Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Onze man samen met 75 andere Belgen in Roth
Nieuws

Onze man samen met 75 andere Belgen in Roth

GJ Dhaene ROth vooraf

Met zijn 4.000 zijn ze vanochtend in het water gedoken in één van de grootste evenementen die triathlon te bieden heeft: de Datev Challenge Roth. 3450 individuen aangevuld door enkele honderden trio’s. Dat wij Belgen met 76 starters vertegenwoordigd zijn maakt ons meer dan benieuwd naar deze hoogdag.

Dat Roth hoog aangeschreven staat, daar mag geen twijfel over bestaan. Bekijk de winnaars van vorig jaar: Frodeno bij de mannen en Ryf bij de dames. Wie won 3 maanden later op die andere magische wedstrijd op het eiland Kona? Jawel, je weet genoeg. Dan vermelden we er nog niet bij dat Jan Frodeno hier vorig jaar z’n wereldrecordrace met succes beëindigde en dat Daniela Ryf zinnens is om dit jaar opnieuw een poging te doen dit ook te realiseren. Vele ogen dus op de Zwitserse tweevoudige wereldkampioene gericht. Haar grote uitdagers worden onder andere Yvonne van Vlerken die deze stunt zelf realiseerde in 2008.

Bij de mannen geen Frodeno in het veld. Hij is wel alom tegenwoordig in de coulissen en zal zondag zeker supporteren voor het ijzersterke Duitse blok. Het thuisland krijgt namelijk 3 kleppers van formaat aan de start: Timo Bracht (winnaar 2014) , Nils Frommhold (winnaar 2015) en Maurice Clavel (BMC-Etixx). Onze eigen Bart Aernouts besliste enkele weken terug na z’n zege op de IM Lanzarote ook van start te gaan en zo zijn we meteen bij onze eerste landgenoot aanbeland, meteen één van de grote favorieten. Andere uitdagers zijn Bozzone, Allen en Skipper.

En de Belgen meneer? Wel die zijn mooi vertegenwoordigd. Bij de sub9 (atleten die streven naar een tijd onder de 9 uur) treffen we Stijn ‘Cipo’ Demeulemeester. Datev Challenge Roth is voor de voormalige ironmantopper (2x top 30 Hawaii) de grote comeback. Cipo gaat voor een stevig resultaat en neemt er later op het jaar ook nog de Challenge Almere bij om ook daar te strijden om de overwinning bij de heren 40.

Ook Hans Van Den Buverie doet een gooi naar een tijd onder de negen uur. Na een sterke prestatie in Troyes enkele weken terug zit de Bredenaar zeker op schema. Andere Belgen die we terug vinden in deze lijst van sub9 zijn Michael Louys, Lesly Bové, Frederik Despriet en Samuel Putman.

Even later van start vinden we onder andere Itzu topman Koen Janssen die in dezelfde wave van start gaat als onze 3athlon.be Sportoase man Gert-Jan D’haene. Beide gaan voor een tijd onder de magische 10 uur.