Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hoogspanning in Vilvoorde met Valerie en Simon als kampioenen
De sprint tussen Verstuyft en Barthelemy (foto: Dirk Van De Vel)
Nieuws

Hoogspanning in Vilvoorde met Valerie en Simon als kampioenen

De sprint tussen Verstuyft en Barthelemy (foto: Dirk Van De Vel)
De sprint tussen Verstuyft en Barthelemy (foto: Dirk Van De Vel)

Het Belgisch kampioenschap sprinttriatlon in Vilvoorde kreeg zowel bij de vrouwen als bij de mannen een superspannend verloop. Nadat de vrouwen met een kopgroep van tien de tweede wissel binnenkwamen lag de strijd nog volledig open. Uiteindelijk streden twee ploeggenotes voor de titel. De finishfoto van Dirk Van De Vel zegt daarbij alles. Valerie Barthelemy haalde het, op de tanden bijtend, met miniem verschil van Katrien Verstuyft. Bij de mannen trok Simon De Cuyper de lijn van Geraardsbergen door.

In het fietsen kregen we bij de mannen een kopgroep van acht met SMO-Specialized atleten Simon De Cuyper en Alexis Krug, snelste zwemmer Thomas Jurgens voor Solid Endurance, Kjel De Hertog en Tuur Lemmens voor LTTD-Oilservice, Tom Suetens en Jarne Verhaegen voor KTT-Zamaro-Wilier en de Fransman Dylan Magnien van TRIGT-Arena-Fuji. Vooral Atriac had de trein gemist en ondanks een stevige achtervolging was het verschil toch ruim een minuut bij de tweede wissel. In de 5 km lopen stond er opnieuw geen maat op Simon De Cuyper die een week na de T3 Series in Geraardsbergen opnieuw de overwinning pakte. Hij verlengde zijn Belgische titel van vorig jaar in Gullegem met 13 seconden voorsprong op Dylan Magnien. Die heeft de Franse nationaliteit en zo gingen zilver en brons naar Alexis Krug en Thomas Jurgens.

Simon De Cuyper BK sprint 2017

Bij de vrouwen zaten alle favorieten na het zwemonderdeel vooraan. Atriac Antwerpen was het best vertegenwoordigd in de kopgroep van tien met maar liefst zes atletes: Sara Van De Vel, Jolien Vermeylen, Christine Verdonck, Britt Heirman, Katrien Verstuyft en Valerie Barthelemy. Ook Hanne De Vet van 185-Sportoase-Vaillant zat mee vooraan, net zoals Sofie Hooghe voor LTTD-Oilservice, Ine Couckuyt van EFC-ITC en Kiara Lenaertz voor Accent-Tribe. 

Valerie Barthelemy BK sprint 2017
Kopgroep bij de vrouwen (foto: Dirk Van De Vel)

Atriac Antwerpen maakte het numerieke voordeel volledig af in het lopen. Katrien Verstuyft en Valerie Barthelemy zonderden zich al snel af van de rest, maar gaven elkaar geen duimbreed toe. In een zinderende eindspurt pakte Barthelemy haar eerste Belgische overwinning, meteen ook goed voor haar allereerste nationale titel. Een ontgoochelde Katrien Verstuyft werd tweede en Sofie Hooghe vervolledigde het podium.

Valerie Barthelemy was door het dolle heen. Ze heeft Belgische ouders, maar ze groeide op in Amerika. Na een succesvolle carriere in het zwemmen koos ze twee jaar geleden voor triatlon én voor de Belgische nationaliteit. Dit seizoen trok ze naar België, veroverde een plaatsje in de Mixed Team Relay ploeg die zesde werd in het EK én ze pakte vorige week een knappe tweede plaats in de T3 Series in Geraardsbergen. Net zoals vorige week was nu haar volledige familie, speciaal vanuit Amerika naar ons land afgereisd, er opnieuw bij en dat gaf haar blijkbaar vleugels.

Vilvoorde BK Sprint