Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Hoeyberghs niet-stayer fan, Goos seizoensrevelatie
Nieuws

TBT: Hoeyberghs niet-stayer fan, Goos seizoensrevelatie

koen_aarschot

Zondag is het bijna dag op dag tien jaar geleden dat de Hageland Powertriatlon in Aarschot deel uitmaakte van een toen nieuw circuit: het 3athlon.be niet-stayercircuit. De ook toen al populaire triatlon kreeg schoon volk aan de start, maar het was de 42-jarige Koen Hoeyberghs die de andere talenten wist te kloppen. En wij schreven destijds over het toen aanstormende talent Sofie Goos dat ze “de seizoensrevelatie van 2007” was. Tijd voor weer een Throwback Thursday… 🙂

Alle ogen waren op zondag 16 juli 2007 gericht op Bert Jammaer, maar de toenmalige Atriac-atleet had niet zijn beste dag in Aarschot destijds en moest Koen Hoeyberghs laten gaan op de fiets. Dat was ook in de nadagen van zijn carrière nog altijd het sterke punt van de Kempenaar. Bij zijn afscheid twee jaar later had hij het over de grootste verandering in triatlon: “Maar de grootste wijziging was de overstap naar het stayeren. Internationaal kan je de knop niet meer terugdraaien. Maar in eigen land liggen de races die niet-stayeren hebben ingevoerd het best in de markt bij de atleten. Velen kiezen voor de strijd van man tegen man. De inschrijvingslijst is in de kortst mogelijke tijd volledig. In mijn laatste seizoenen heb ook ik mij vooral laten bekoren door die competities,” aldus Koen, tegenwoordig gepassioneerd door de koers en vooral het veldrijden als begeleider van zoon Daan.

In 2007 kwamen Youry Gokel en vooral Karel Pardaens nog sterk opzetten vanuit de achtergrond. De Rosse Raket maakte vorig weekeinde nog een korte comeback, als loper van een trio in Vilvoorde, maar sneuvelde in 2007 nog op de tweede plaats in Aarschot, de wedstrijd waar hij in 2006 één van zijn grootste zeges uit zijn carrière behaalde.

sofiegoos.jpg

Bij de vrouwen werden de ervaren Marijke Zeekant en Lieve Paulus-Cappaert op de fiets overdonderd door een toen opkomende talent. Als we ze deze week nog bezig zagen in Oudenaarde in de Triatlon Van Vlaanderen en tijdens Vive Le Velo op één op tv lijkt het alsof Sofie Goos al een eeuwigheid deel uitmaakt van het Belgische triatlon. Maar ze was een laatbloeier en 2007 was haar eerste echte doorbraakjaar. En dus hadden wij het over Sofie Goos als zijnde dé seizoensrevelatie van 2007. Want de Hageland Powertriatlon was haar eerste echt grote triatlonzege, al volgde dat jaar nog een knappe derde plaats in de volledige triatlon van Almere. In Aarschot haalde ze het voor Christel Van Eesbeeck, die ook niet veel later afscheid zou nemen van de sport, en Peggy Claerbout.

Lees hier nog eens wat we in 2007 schreven:

http://3athlon.be/koen-hoeyberghs-en-sofie-goos-winnen-triathlon-aarschot/