Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kampioen duatlon van alle markten thuis
Multisports

Kampioen duatlon van alle markten thuis

Vincent Bierinckx Houffalize 2017

Tijdens het Scott Xtrails weekend van Sportevents in Houffalize hebben de duursporters van zich laten spreken. De atleten van het Xtrails klassement moesten op twee dagen 80 km afleggen, verdeeld over de Trail des Pins op zaterdagmiddag (15 km), de 15 km Nighttrail op zaterdagavond en de 28 km La Chouffe Trail op zondag. De winnaar was geen typische trailrunner, wel een Belgisch kampioen duatlon: Vincent Bierinckx. Ook Stijn Van Lokeren, Seppe Odeyn en Kris Coddens pakten overwinningen in de Ardennen.

Bierinckx vocht op zaterdagmiddag een pittige strijd uit met Kris Coddens. De ex-Europese kampioen crosstriatlon moest het in de spurt afleggen tegen de Belgische kampioen duatlon. Kris is in volle voorbereiding op EK cross triatlon én cross duatlon in Transssylvanië over twee weken. Een nekhernia stuurde zijn voorbereiding wat in de war en hij koos er dan ook voor om ’s avonds niet in de nighttrail voor het klassement te gaan. ’s Zondags pakte hij wel overtuigend de winst in de 10 km. 

En wie dacht dat de ervaren trail runners het van Vincent Bierinckx zouden halen eens de nacht viel over Houffalize, die had het mis. “Ik heb vorig jaar al wat trailervaring opgedaan in de Pyreneeën,” vertelde Vincent, “Het is iets wat me wel ligt, zeker als het parcours niet te technisch is. Klimmen gaat vlot, maar dat afdalen blijft toch een uitdaging.” In de nighttrail pakte Vincent, die drie weken geleden nog de sprinttriatlon van de Caveman Triatlon in Kanne won, zijn tweede overwinning van het weekend, vlak voor de Pool Michal Lesniak. Favoriet Karim Asri startte niet meer in de nighttrail door een blessure aan de ligamenten. 

Seppe Odeyn Stijn Van Lokeren Houffalize 2017

Op zondag verwachtten we trail runner Jo Van Den Brulle, die derde stond in het klassement, maar van de competitielopers was opnieuw Vincent Bierinckx de beste. Hij werd vijfde in de La Chouffe Trail en pakte zo enigszins verrassend de eindzege in zijn eerste Xtrails. Melanie Roelandt won het klassement bij de vrouwen. De 28 km werd gewonnen door nog een duatleet. Wereldkampioen Seppe Odeyn kwam samen met de winnaar van de 50 km over de streep. En ook dat was een bekend gezicht. Stijn Van Lokeren, die zich de laatste jaren helemaal toegelegd heeft op trailrunnen, won de langste afstand in 4u01.