Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Superleague Triathlon komt naar Europa, mét de vrouwen
Richard Murray domineert voorlopig de Super League (foto: Delly Carr)
Nieuws

Superleague Triathlon komt naar Europa, mét de vrouwen

Richard Murray domineert voorlopig de Super League (foto: Delly Carr)
Richard Murray domineerde de Super League (foto: Delly Carr)

De Superleague Triathlon komt dit jaar nog terug met een tweede editie. Voor het eerst wordt Europa het strijdtoneel van de spectaculaire tweedaagse. Op het Britse Jersey Island komen de absolute toppers bij de mannen opnieuw in actie in verschillende formats. Maar in september 2017 komen daar ook voor het eerst de vrouwen bij… Met een even grote prijzenpot van 130.000 dollar als bij de mannen. En daarmee vegen Chris ‘Macca’ McCormack en de rest van het Superleague team de enige grote kritiek van tafel die ze eerder dit jaar na de geslaagde eerste editie in Hamilton island te verwerken kregen. Flora Duffy is alvast zeker van haar plaats, net als Katie Zaferes, Erin Densham en een aantal Britse dames.

We zagen Claire Michel al heel enthousiast reageren op het feit dat de Superleage Triathlon voor het eerst hun ‘Queen’ willen kronen. Of onze landgenote er bij zal zijn, weten we op dit moment nog niet, maar het lijkt er sterk op dat er ook bij de dames 25 starters zullen zijn.

Bij de mannen waren er in Hamilton Island geen Belgen bij, maar toen lagen Marten Van Riel en Jelle Geens nog in de lappenmand. Ook hier zijn er 25 startplaatsen. Alistair Brownlee en Johnny Brownlee zijn er al zeker bij, Richard Murray natuurlijk als titelverdediger en Javier Gomez en Mario Mola.

In Hamilton Island waren er drie verschillende formats, daar blijven er nog twee van over. Op zaterdag is er de triple mix met drie superkorte wedstrijden waarin elke keer de volgorde van zwemmen, fietsen en lopen wordt omgegooid. Zondag is er de eliminator waarin na de eerste ronde 15 en na de tweede ronde 10 atleten overblijven die strijden om de overwinning. Het parcours in Jersey bevindt zich aan de prestigieuze Elizabeth Marina, met 300 meter zwemmen langs de megajachten in de jachthaven. Het fietsen gebeurt op een kort en technisch parcours van 5 km met haarspeldbochten én kasseien. En ook nu weer zal de tweedaagse live op tv komen, hopelijk deze keer ook in België…