Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Meer dan 200 jeugdatleten strijden om titels aan Boerekreek
Nieuws

Meer dan 200 jeugdatleten strijden om titels aan Boerekreek

Podium BK Jeugd juniores

We zijn op anderhalve week van het Belgisch kampioenschap triatlon bij de jeugd en aan de Boerekreek in Sint-Laureins zijn ze nu al zeker van meer dan 200 deelnemers aan de titelstrijd. De inschrijvingen zijn nog open, al moeten vooral de Jeugd B atleten snel zijn, want daar zijn nog maar een paar plaatsen over. In alle reeksen verwachten we spektakel, ook voor de toeschouwers. Zwemmen, wissel, doorkomsten en finish liggen dicht bij elkaar. Bij de Jeugd A zijn 4 van de 5 EK-gangers van vorige week van de partij met Hannelore Willen, Cato Cassiers, Thomas Guilmot en Elias Biesemans. Bij de juniores komt Laura Swannet al zeker aan de start, vorig weekend nog lid van de Belgische ploeg op het WK Mixed Team Relay.

Het belooft een topdag te worden op zaterdag 29 juli. Na de Ironkids om 10 uur starten de kampioenschappen om 11 uur. Elke reeks krijgt zijn eigen wedstrijd, in tegenstelling tot veel andere wedstrijden waarin Jeugd A en Juniores samen starten. Toch missen we in die twee categorieën nog een aantal opvallende namen. Of wachten een aantal absolute toppers nog tot het laatste moment om zich in te schrijven? Van de slechts 28 ingeschreven juniores lijkt Yorben Verboven de beste kaarten te hebben. Hij doet dit jaar opnieuw een gooi naar eeuwige roem en wil graag in de voetsporen van Bert Jammaer treden en zich tot kampioen kronen in alle categorieën. Vorig jaar was hij er voor eigen volk dichtbij in Viersel, maar toen was Noah Servais te sterk.

Op 29 juli is het niet alleen genieten van het BK Jeugd in Sint-Laureins. Vanaf 17u30 is er ook nog de Boerekreektriatlon, voor het eerst over de sprintafstand.

Alle info vind je op de website van SMO-Specialized

Boerekreek 2017 affiche