Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vandendriessche wint Ocean Lava en is klaar voor BK
Kenneth Vandendriessche wint de Ocean Lava (foto: James Mitchell)
Nieuws

Vandendriessche wint Ocean Lava en is klaar voor BK

Kenneth Vandendriessche wint de Ocean Lava (foto: James Mitchell)
Kenneth Vandendriessche wint de Ocean Lava (foto: James Mitchell)

De Ocean Lava triathlon op de olympische afstand kwam op het perfecte moment voor Kenneth Vandendriessche. Drie weken na zijn zege in Brugge en drie weken voor de volgende grote afspraak, het BK 1/2 triatlon in Eupen was het een perfect moment voor de Itzu Triteam atleet om de conditie eens te testen. Zeker omdat de wedstrijd middenin een stage van een maand in Lanzarote viel, was het enigszins afwachten hoe het lichaam zou reageren… 

Kenneth Vandendriessche: ” Waar er normaal getaperd wordt naar een wedstrijd hebben we voor deze wedstrijd gewoon blijven doortrainen. We zagen het vooral als een trainingswedstrijd, waar ik alles na 2 weken stage er probeerde uit te halen op de bike.”

1 ding doen: hoge wattages trappen

“Het zwemmen verliep volgens mij redelijk goed, maar eenmaal ik het water verliet, hoorde ik toch dat de achterstand opgelopen was tot drie minuten. Eén minuut toch meer dan gehoopt, maar na de wedstrijd bleek dat het 1900 meter was in plaats van 1500 meter. Eenmaal op de fiets was het de eerste 20 km tegen de strakke wind in, maar moesten er ook een pak hoogtemeters overwonnen worden. Vrij snel vond ik mijn ritme, én moest ik maar één ding doen. Hoge wattages trappen op mijn Ridley Dean Fast. Stelselmatig kwam ik dichter naar de kop van de wedstrijd en na 20 km duwen op de pedalen kon ik de leiding overnemen. ”

Kenneth of zijn Ridley Dean Fast in de Ocean Lava (foto: James Mitchell)
Kenneth of zijn Ridley Dean Fast in de Ocean Lava (foto: James Mitchell)

“Eénmaal in de wisselzone terug na 40 km fietsen was mijn voorsprong opgelopen tot één minuut. Controlerend wou ik de wedstrijd uitlopen, maar Ricardo Hernandez, een triatleet uit het ETU en ITU circuit dacht daar toch anders over… Hij kwam na 5 km op 20 seconden, maar moest dan toch zijn meerdere erkennen en finishte op 2’34” na mij op de tweede plaats. Drie op drie dus in de laatste wedstrijden, nog een dikke week trainen  in Lanzarote en dan zullen we klaar zijn voor het BK 1/2 triathlon in Eupen,” aldus Kenneth.