Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Lierde gaat voor 4de zege in Nice
Nieuws

Van Lierde gaat voor 4de zege in Nice

Frederik Van Lierde Nice 2017

Met de Ironman van Nice staat er zondag één van de populairste volledige triatlons bij de Belgen op het programma. Het parcours én het palmares spreken blijkbaar erg tot de verbeelding bij onze landgenoten. Tine Deckers won de Ironman vijf keer maar komt dit jaar niet aan de start. Eén van de grote favorieten dit jaar is drievoudig winnaar Frederik Van Lierde, terwijl Wouter Monchy rekent op een top-10 plaats. Zij zijn slechts twee van de 89 Belgen in Nice zondag.

Hoewel Frederik Van Lierde natuurlijk alles op Hawaii zet, heeft hij van Nice toch een hoofddoel gemaakt dit jaar. “Zondag staat mijn volgende grote doel van het seizoen gepland, Ironman France,” vertelt Frederik. “Een wedstrijd die ik reeds 3 maal kon winnen. Het spreekt voor zich dat ik er enorm naar uitkijk en hard heb gewerkt om er opnieuw aan de start te staan. De voorbije trainingsweken zijn vlot verlopen met een deugddoende overwinning tijdens de 1/4 triatlon in Les Sables d’Ollone. De thuisbasis van mijn Franse club LSVT, die er een zeer mooie organisatie en parcours hebben neergezet.” 

“Ironman France is een echte klassieker binnen het Ironman circuit met zwemmen in de Middellandse zee en een afsluitende marathon op de Promenade des Anglais. Het fietsparcours bevat meer dan 2.000 hoogtemeters, met onder andere col de l’Ecre. Vandaar dat ik ervoor koos om me in juni voor te bereiden in de Franse Pyreneeën, Font Romeu, waar ik heel wat klimkilometers heb afgelegd,” aldus Frederik.

Beter doen dan twaalfde

Wouter Monchy Leuven

Wouter Monchy verkeert in topvorm, zo verklaarde hij aan Willy Goossens van Het Nieuwsblad. “Vorig jaar werd ik twaalfde in Nice. Met de conditie waarin ik nu verkeer, moet een top-10 plaats mogelijk zijn. De Ironman Nice is een wedstrijd naar mijn hart. Eens de moeilijkheidsgraad van het parcours omhoog gaat, stijgen mijn kansen,” legt Wouter uit. Met 64 kg kan hij op de fiets minder uitrichten op echte powerwedstrijden zoals Frankfurt, maar Nice, daar liggen wel kansen. “Ik was tweede in Leuven en derde in Kortrijk en merk dat ik progressie gemaakt heb. Met als gevolg dat ik nu een top-10 mag ambiëren,” aldus Monchy.

Voorlopig zijn er 36 Belgen gekwalificeerd voor het WK Ironman in Hawaii. Daar kunnen er zondag weer een pak bijkomen. Bij de vrouwen kijken we uit naar Barbara De Busschere en Charlene Ottevaere (die haar ticket voor Kona al op zak heeft). Bij de mannen zijn onder andere Christopher Loose, Maxime Verstraete, Simon Clam, Laurent Nobels en Geert Byttebier kandidaten voor een podiumplaats bij de age groupers, al zijn we zeker dat we er dan nog een paar vergeten…