Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goris op herhaling in vernieuwd Kapelle Op Den Bos
Stijn Goris wint Kapelle Op Den Bos voor tweede jaar op rij (foto: Nadie D'Hondt)
Nieuws

Goris op herhaling in vernieuwd Kapelle Op Den Bos

Stijn Goris wint Kapelle Op Den Bos voor tweede jaar op rij (foto: Nadie D'Hondt)
Stijn Goris wint Kapelle Op Den Bos voor tweede jaar op rij (foto: Nadie D’Hondt)

Onze nationale feestdag heeft naast een défilé in de Wetstraat steevast een défilé van triatleten langs het kanaal van Willebroek. Dit jaar was het de eerste maal dat de organisatie van de triatlon van Kapelle Op Den Bos in handen was van de lokale zwemvereniging Swimkap. Aan de goed geoliede machine van de wedstrijd werd weinig geraakt, een niet-stayer kwart. Enkel een nieuw fiets- en loopparcours én een vroeger tijdstip (15 u. in plaats van 17 u.) verraadde de nieuwe wind.

Bij de heren kwam Stijn Goris als eerste uit het water, een positie die hij voor de rest van de wedstrijd niet meer uit handen zou geven. Het achterhoedegevecht was daarentegen een pak boeiender. Simon Van Langenhove, de verdienstelijke zwemmer van 3MD, kwam samen met Stijn uit het water en wist deze positie tot aan de start van het lopen te verdedigen. Eén van de favorieten van de dag, Kasper Lagae, was na het zwemmen met een minuut achterstand op achtervolgen aangewezen. Tijdens de fietsproef wist hij het gat net niet te dichten. Hij kreeg opnieuw technische problemen, met zijn zadel dat loskwam. En de extra inspanning werd cash betaald tijdens het lopen, waar hij terugzakte naar de 5de plek.

Kasper Lagae tankske KODB zadelbreuk

Wie vanuit de achtergrond sterk kwamen opzetten waren Bruno ‘Bruce’ Clerbout, Geert Lauryssen en Thomas Vandiest. Alle drie hadden ze niet het snelste zwemnummer neergezet, maar alle drie wisten ze het gat met de kop van de wedstrijd te dichten en zo in het zog van Kasper de wissel in te duiken. Thomas had hierna nog het meeste reserve, hij nam resoluut de tweede plaats en gaf deze niet meer af. De strijd voor de derde plek werd pas in de laatste loopronde beslecht, waar Geert het hoofd moest buigen voor Bruno. Stijn Goris pakte voor het tweede jaar op rij de overwinning, iets wat de ex-Belgische kampioen de laatste jaren niet zo vaak meer meemaakt…

Coysman te sterk op de fiets

Joke Coysman op de fiets op weg naar de zege in Kapelle Op Den Bos (foto: Nadie D'Hondt)
Joke Coysman op de fiets op weg naar de zege in Kapelle Op Den Bos (foto: Nadie D’Hondt)

Bij de dames zag het wedstrijdverloop en de uitslag er uit zoals de meeste mensen hem voorspeld zouden hebben. Belofte Joni Meere kwam met een minuut voorsprong op het trio Joke Coysman, Karen Steurs en Mieke Suys uit het water. In de eerste fietsronde werd al duidelijk dat de ervaring de bovenhand zou krijgen, Joke trok op kop en zette de lijn door tot aan de meet. Karen wist op de fiets Mieke op afstand te zetten en deze voorsprong te behouden tijdens het lopen. Joni kon Mieke niet meer in gevaar brengen en moest alsnog vrede nemen met de vierde plaats. Nog eens winst voor Joke Coysman dus, wat toch al wel een tijdje geleden was voor Madam 19. Steurs werd tweede, Suys derde en Meere vierde.