Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde voor 4de keer in Nice
Nieuws

Frederik Van Lierde voor 4de keer in Nice

Frederik Van Lierde IM Nice 2017

Starten als topfavoriet en het dan ook waarmaken, het is niet iedereen gegeven. Maar Frederik Van Lierde slaagde er in tijdens de Ironman van Nice. Hij pakte er voor de vierde keer de overwinning op de Promenade des Anglais en liet daarmee zien stilaan weer klaar te geraken met zijn jaarlijkse afspraak op het WK in Hawaii. Wouter Monchy werd ondanks materiaalpech tijdens het fietsen nog knap elfde. En met Christopher Loose hadden we een derde Belg in de top-25.

Van Lierde kwam zondag als derde uit het water, maar hij had goede benen op de fiets en na 28 km had hij de koppositie al te pakken. Na de 180 km fietsen kwam de Italiaan Allesandro Degasperi nog even opzetten, maar met nog tien kilometer te lopen, bedroeg het verschil nog steeds meer dan acht minuten. Frederik liep vlot naar de overwinning in 8u31’31. Bijna vijf minuten later kwam Degasperi als tweede over de streep. De Fransman Denis Chevrot werd derde op meer dan acht minuten. Onze andere pro-triatleet Wouter Monchy kreeg pech tijdens het fietsonderdeel en verloor daardoor veel tijd. Uiteindelijk pakte hij op karakter nog een elfde plaats in 9u29’51. Christopher Loose werd 24ste in 9u55’24, goed voor een vijfde plaats in zijn age group. Simon Clam werd 30ste in 10u05’27 en dat leverde hem brons op in zijn age group.

Indrukwekkende was ook de prestatie van levende triatlonlegende Rob Barel. De zestiger werd 25ste overall in 9u56’01 en won met een straat voorsprong zijn age group. De Nederlander wordt een stevige concurrent voor onze Christian Meuser in Hawaii in oktober.

Carrie Lester won bij de vrouwen voor Annabel Luxford. Later brengen we nog meer nieuws over de andere Belgen in Nice…