Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nisraman: Battle of the sexes tussen Wouter en Christine
Nieuws

Nisraman: Battle of the sexes tussen Wouter en Christine

Christine Wouter Nisraman 2017

Het concept van de ‘Battle of the Sexes’ heeft al een paar spannende finales opgeleverd, maar zondag kregen we in de Nisraman een toch wel heel aparte ontknoping. Christine Verdonck moest in de slotklim naar de finish nog alle zeilen bijzetten om voor de eerste man te finishen. Vooral ook omdat het haar partner Wouter Vander Mast betrof. De twee Atriac-atleten sloegen toe in de afsluitende trailrun van 10 km.

Geen zwemmen in de Barrage van Nisramont zondag. Het waterpeil in de Ourthe stond veel te laag en door het veelal stilstaande water was de kans op bacterieën en zieke triatleten te groot. Hoewel de stad La Roche nog tot maandag wou wachten om een eventueel zwemverbod af te vaardigen, besloot Sportevents.be het zekere voor het onzekere te nemen en de zwemproef te annuleren. De deelnemers aan de Nisraman kregen in de plaats 2,6 km lopen op het programma. 

Slechts acht vrouwen namen op de lange afstand de start. De vier favorietes zaten meteen voorin. Sandra Wassink-Hitzert is in voorbereiding van de Ironman Hamburg waar ze over drie weken als pro start. Ze was dan ook van plan om rustig te starten, maar liep niettemin als eerste de wisselzone binnen. Vlak achter haar volgde Christine Verdonck en ook Stefanie Adam en Sophie De Groote moesten niet veel toegeven.

Stefanie Adam nam in de 42 km fietsen het commando over. Ze wisselde met 4’20 voorsprong op Verdonck, 5’20 op De Groote en 5’50 op Wassink-Hitzert. Maar na de fietsproef volgde nog 16 km mountainbiken en daarin slaagde Christine erin om het gat zo goed als dicht te rijden. In de trailrun van 10 km ging Verdonck op en over Adam en zo stevende ze af op een verdiende overwinning na dit seizoen al een pak ereplaatsen. “Deze zege doet extra veel deugd omdat dit een wedstrijd is die ik echt plezant vind,” vertelde Christine. “En die battle of the sexes. Ik weet niet of Wouter nog echt moeite heeft gedaan om me in te halen, maar het is toch altijd een eer om als vrouw voor de mannen te blijven. Die winnen al genoeg. En als hij me nog gepasseerd was, dan was het misschien een rare stemming geweest morgenvroeg aan de ontbijttafel… Nee hoor, ik ben niet zo’n moeilijke,” aldus een lachende Christine Verdonck.

Wouter Vander Mast leek ons niet te veel bezig met de battle of the sexes maar vooral met het kloppen van de tegenstanders. Niet zozeer David De Grooff, die na een stevige valpartij teruggeslagen werd, maar wel Benny De Schrooder bood de meeste tegenstand tegen Wouter. De drie triatleten passeerden vlak achter elkaar na de eerste ronde op de koersfiets. Bij de wissel ging De Schrooder aan kop met 25″ op Vander Mast. Diens beste onderdeel is het mountainbiken maar Benny loste nauwelijks en het verschil bleef beperkt in de laatste wissel. In de trailrun was Wouter absoluut de sterkste. Benny De Schrooder zette zijn beste resultaat ooit neer en werd tweede. David De Grooff raakte ondanks de valpartij, met gelukkig alleen wat schaafwonden en wat stijve spieren, toch nog op het derde schavotje. Michael Dewilde werd vierde, de  Nederlandse offroad specialist Wouter Dijkshoorn pakte de vijfde plaats.

In de Nisraman Lite was de Fransman Arnaud Taurelle outstanding. Hij pakte meer dan tien minuten voorsprong op de korte afstand voor Davy Vos en Andreas Bellinck. Heleen Adams was de beste bij de vrouwen voor Amandine Witzmann en Goedele Vandenbussche. Wij waren vooral ook fier op Yolanda Witteveen van 3athlon.be partner BAIK Nossegem. Zij werd zevende dame en tweede veterane.